Pārbaudītas metodes, kā atbrīvoties no kaitēkļiem dārzā ar pelniem, strutenēm un sinepēm

Ne tikai rūpnieciskie preparāti uzrāda augstu efektivitāti kaitēkļu apkarošanā. Jūs varat pievērst uzmanību vērtīgiem dabiskiem līdzekļiem.

Aplūkosim trīs līdzekļus, kas ir gan populāri, gan ļoti efektīvi.

Pelni

Koksnes pelni var palīdzēt atvairīt dažādus kaitēkļus, piemēram, kāpurus un gliemežus. Izkaisiet pelnus ap augiem, lai izveidotu barjeru, ko kaitēkļi izvairīsies. Pelni arī uzlabo augsnes struktūru un pH, kas var palīdzēt augiem augt veselīgāk un kļūt izturīgākiem pret kaitēkļiem.

Koksnes pelnus jāsajauc ar desmit litriem ūdens un jānogaida vismaz 48 stundas. Pēc tam ievadiet ziepes un turpiniet apstrādi. Šī metode arī uzrāda pienācīgu efektivitāti cīņā pret miltrasu.

Sinepes

Sinepju pulveris var tikt izmantots, lai padzītu kaitēkļus, piemēram, gliemežus un laputu. Izkaisiet sinepju pulveri ap augiem vai pievienojiet to ķermeniskai izsmidzināšanai. Sinepes var arī kalpot kā augsnes uzlabotājs, uzlabojot uzturvielu līmeni.

Var pagatavot arī spēcīgu un efektīvu līdzekli laistīšanai. Būs nepieciešams sajaukt glāzi sastāvdaļas ar spaini ūdens. Līdzeklis jānotur 48 stundas. Šo līdzekli tīrā veidā neizmanto. Vienai koncentrāta daļai ņem piecas daļas ūdens.

Strutenes

Ja savā vasarnīcā vai zemes gabala tuvumā atrodat strutenes, tad uz to bāzes ir vērts pagatavot lielisku līdzekli pret kaitēkļiem. Trīs kilogrami strutenes jāaplej ar spaini ūdens. Pēc tam zem vāka turiet līdzekli 36 stundas. Atliek tikai izfiltrēt sastāvu un sākt apstrādi.

Papildu padomi

Apvienojiet šīs metodes ar citiem dārzkopības paņēmieniem, piemēram, regulāru augsnes kultivēšanu un augļu augu maiņu. Sargājiet augu veselību, jo veselīgāki augi ir izturīgāki pret kaitēkļiem.

Regulāri pārbaudiet dārzu, lai savlaicīgi identificētu un risinātu kaitēkļu problēmas. Izmantojot šos dabiska rakstura līdzekļus, jūs varat efektīvi cīnīties pret kaitēkļiem, nesabojājot vidi.

 

 

Leave a Comment