Cepti kartupeļi ar ķirbi ir vienkāršs, bet ļoti garšīgs un veselīgs ēdiens, kas lieliski piemērots rudens vakariem.
Gan kartupeļi, gan ķirbji cepas līdzīgā laikā, tāpēc tos var likt kopā cepeškrāsnī, un abi vienmērīgi izcepsies bez vajadzības atsevišķi pārbaudīt vai pielāgot gatavošanas procesu. Kartupeļi ir neitrāli, ar vieglu zemes garšu, kas labi sader ar ķirbja saldeno un riekstaino garšu. Kombinācijā tie veido garšas līdzsvaru – kartupeļi piešķir tekstūru, savukārt ķirbis pievieno aromātisku saldumu.
Kopā ar pikantām garšvielām un smaržīgiem garšaugiem kartupeļi un ķirbis veido harmonisku tandēmu, kas noteikti patiks visai ģimenei. Tāpēc pastāstīsim, kā pagatavot ceptus kartupeļus ar ķirbi – ēdienu, kas kļūs ne tikai par gardām vakariņām, bet arī par veselīgu kārumu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Kartupeļu ar ķirbja pildījumu pagatavošana
Kartupeļus apsmērējiet ar augu eļļu un ierīvējiet ar sāli, ievietojiet cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 °C, uz 60 minūtēm. Pārējos dārzeņus sagriež mazos gabaliņos. Pēc noteiktā laika, kad kartupeļi ir jau mīksti, tos izņemiet no cepeškrāsns un ar karoti izņemiet kartupeļu iekšpusi, bet noteikti to nemetiet prom.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- “Tu man iedevi ķīniešu nieciņu, kas pēc gada salūzīs” vīramāte nebija priecīga par dāvanu
- “Mēs ar Valdi nolēmām tev neko nedāvināt. Mūsu dēls jau tā apber tevi ar dāvanām”, teica vīramāte manā dzimšanas dienā
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti









