Pēc šīs receptes pagatavota vistas gaļa ir populārs restorānu ēdiens, taču to var pagatavot arī mājās. Šīs receptes noslēpums ir melnie un baltie pipari, tāpēc tā ir diezgan pikanta, bet lieliski sader ar baltiem rīsiem.
Sastāvdaļas vistas gaļai ar melnajiem pipariem
1,2 kg svaiga vistas gaļa, sagriezta nelielos gabaliņos, bez kauliem
20 ml viegla sojas mērce
20 ml tumšā sojas mērce
30 ml rīsu vīns
10 g cukurs
½ tējkarote sāls
10 ml sezama eļļa
10 g kukurūzas ciete
Vidēja lieluma sīpols
3-4 lielas ķiploku daiviņas
3 plānas ingvera šķēlītes
1 vidēja lieluma zaļie pipari
3 vidēja lieluma sarkanie pipari
Sarkanie čilli pipari
2 tējkarotes vidēji lieli melnie pipari
2 tējkarotes vidēji lieli baltie pipari
augu eļļa.
Pagatavošanas gaita
Vistas gaļu ievietojiet vidēja lieluma bļodā un pievienojiet gaišo un tumšo sojas mērci, rīsu vīnu, cukuru, sāli un sezama eļļu. Labi samaisa, lai gabaliņi būtu vienmērīgi pārklāti. Pievienojiet kukurūzas cieti un samaisiet. Atlieciet malā, kamēr pagatavojat pārējās sastāvdaļas.
Sīpolu pārgriež uz pusēm, tad sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploku daiviņas sagriež uz pusēm. Zaļās un sarkanās paprikas sagriež kvadrātiņos. Čilli papriku sagrieziet plānās ripiņās.
Ielej eļļu wok vai pannā apmēram 8 cm biezumā un uzkarsē to uz vidējas uguns. Kad eļļa sasniedz 170 °C, rūpīgi samaisiet vistas gaļas gabaliņus un apmēram ceturtdaļu no tiem pievienojiet karstajai eļļai. Periodiski samaisiet un gatavojiet, līdz vistas gaļa sāk kļūt vidēji brūna, pēc tam izņemiet gabaliņus no wok un izklājiet tos uz papīra dvieļiem.
Iztukšojiet gandrīz visu eļļu no wok (nav nepieciešams to mazgāt), pēc tam novietojiet to uz augstas uguns. Kad wok panna ir karsta, pievienojiet sīpolus, ķiplokus un ingveru un apcepiet apmēram 30 sekundes.
Pievienojiet papriku un apcepiet apmēram 30 sekundes. Pievienojiet vistas gabaliņus atpakaļ wok pannā, pārkaisa ar melnajiem un baltajiem pipariem, pēc tam kārtīgi samaisa.
Pievienojiet apmēram 80 ml (4 tējkarotes) karsta ūdens. Labi samaisa, tad visas sastāvdaļas ievieto wok pannas centrā, pārklāj ar vāku un samazina karstumu līdz vidējam. Gatavojiet apmēram piecas minūtes (vai mazāk, ja izmantojat krūtiņu) vai līdz vistas gaļa ir izvārīta, ik pa laikam maisot. Ja maisījums šķiet sauss, pievienojiet vēl nedaudz ūdens.