Pēc cepšanas eļļā vienmēr ņemu alumīnija foliju – tam ir pamatots iemesls, kas liks arī jums apsvērt šo metodi

Kad es cepu eļļā, vienmēr turu tuvumā kādu alumīnija folijas gabalu. Šis virtuves sīkrīks man palīdz, kad pēc kotlešu, gaļas un citu ēdienu cepšanas ir nepieciešams atbrīvoties no taukiem.

Vai drīkst izliet eļļu izlietnē?

Pēc cepšanas pannā daudzi izlej izlietoto eļļu izlietnē, taču labāk šo praksi pārtraukt. Laika gaitā tas var radīt nopietnas problēmas. Drenāžas un kanalizācijas sistēmas ir veidotas tā, ka, nokļūstot tajos taukiem, tie nosēžas un veido nogulsnes, kas var ne tikai radīt aizsprostojumus, bet arī sabojāt caurules.

Līdz ar to var applūst virtuve, kas prasīs speciālista izsaukšanu un lielas remonta izmaksas. Tāpēc tauku nogremdēšana izlietnē nav laba ideja, tāpēc iesaku izmantot alumīnija folijas triku.

Kur liet eļļu pēc dziļas cepšanas vai cepšanas?

Ir tādi, kas taukus vienkārši ielej bundžās vai pudelēs un pēc tam aizved uz tā saukto PSSBO – sadzīves atkritumu selektīvās savākšanas punktu. Taču ne visās pilsētās šie punkti vai tukšas kannas ir pa rokai.

Man pilsētā tāda punkta nav. Taču es vēlos dalīties ar vienkāršāku triku, kā pārstrādāt eļļu. Šim nolūkam ir nepieciešama alumīnija folijs.

Lasi vēl:  Cik bieži vajadzētu mazgāties: populārs mīts ir kliedēts

Ideja ir izlietnes kanalizāciju izklāt ar folijas gabalu un pēc tam viegli nospiest, lai izveidotu bļodu, ko piepildīt ar taukaino šķidrumu.

Pēc tam ļaujiet taukiem atdzist, pēc tam satiniet foliju ar taukiem un izmetiet to miskastē.

Interesants fakts

Ne visi zina, ka alumīnija folijas spīdīgās un matētās malas pilda divas dažādas funkcijas, kas ir svarīgi ņemt vērā to lietojot. Tas ir veidots tā, ka viena puse saglabā un uzkrāj siltumu, bet otra ļauj tam atdzist.

Lasi vēl: Šie ģeniālie pārtikas plēves padomi noteikti noderēs

Spīdīga virsma palīdz uzturēt ēdiena temperatūru, bet matēta virsma palīdz to samazināt.

Leave a Comment