Šodien manā ēdienkartē ir garšīgi burkānu salāti, un es aicinu tevi pievienoties šim kulinārijas piedzīvojumam!
Burkāni ir veselības ieguvumu krātuve, jo tie ir bagāti ar B, E, C vitamīniem un satur beta karotīnu. Svarīgs moments – burkānu kvalitāte tieši ietekmē salātu garšu!
Šo salātu sastāvdaļu vidū, cita starpā ir burkāni un olas. Burkāniem ir dabīgs saldums un kraukšķīgums, kas labi kontrastē ar olas maigumu un nedaudz krēmīgo konsistenci. Šī kombinācija piešķir salātiem līdzsvarotu garšu, kurā apvienojas saldais un maigi sāļais.
Olas dzeltenums piešķir salātiem krēmīgumu, kas apvienojas ar burkānu kraukšķīgumu, padarot salātus īpaši patīkamus gan pēc konsistences, gan garšas. Šī kombinācija piešķir salātiem arī piesātinātību, padarot tos sātīgākus un apmierinošākus.
“Pikantā” Džeimija Olivera ķirbju / ingvera zupa – vienkārša recepte no 4 soļiem
Lūk, daži noderīgi padomi:
Izvēloties burkānus, pievērs uzmanību to izskatam: ideālam burkānam jābūt gludam, bez deformācijas un stingram. Nav nozīmes, vai tas ir pārklāts ar zemi, ja vien nav plānota ilgstoša uzglabāšana.
Skaists burkānu izskats bieži liecina par to sulīgumu un labo garšu. Spilgta krāsa norāda uz augstu vitamīnu saturu atšķirībā no citiem dārzeņiem, kuru pievilcīgais izskats var slēpt nitrātu klātbūtni.
Precīzas sastāvdaļas salātiem atradīsis raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Salātu pagatavošanas instrukcija:
Burkānus sarīvējam uz rupjās rīves.
Olas cieti novārām un arī sarīvējam.
Nākamā sastāvdaļa ir ļoti būtiska, lai salātos būtu pareizais līdzsvars!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk