Šī gardā ķirbju zupa lieliski sader ar kraukšķīgiem grauzdiņiem, taču tā būs arī sātīgs pusdienu ēdiens.
Laikam kļūst arvien vēsākam, arvien biežāk gribas baudīt karstus, sildošus ēdienus. Slavenais šefpavārs Džeimijs Olivers dalījās ar “pikantās” ķirbju/ingvera zupas recepti, kuru pagatavot nav pārāk sarežģīti – nepieciešams blenderis un minimālas pūles.
Lai pagatavotu ķirbju un ingvera zupu, jums būs nepieciešama tikai stunda laika un 4 vienkārši soļi. Ļaujiet tai uz plīts vārīties 40 minūtes, pēc tam salejiet šķīvjos un izbaudiet rudens garšu. Visi ķirbju cienītāji būs patīkami pārsteigti par šīs zupas garšu, kura būs viegli pikanta un ar eksotisku noskaņu.
Ķirbja un ingvera zupai nepieciešamās sastāvdaļas
1 kg ķirbja
2 šalotes sīpoli
75 g ingvera
Daži svaigu garšaugi, piemēram, loki, piparmētra
Extra virgin olīveļļa
1 litrs dārzeņu buljona
125 ml kokosriekstu piena un papildu porcijai
½ ēdamkarotes čilli pulvera
1 laims
Ķirbju un ingvera zupas pagatavošanas metode
1.Nomizojiet ķirbi no mizas, iztīriet no sēklām un rupji sagrieziet. Tāpat nomizojiet un sagrieziet šalotes sīpolus, tad nomizojiet un smalki sarīvējiet ingveru. Sīki sagrieziet garšaugus.
2.Lielajā katliņā ievieto ķirbi, šalotes sīpolus, ingveru un nedaudz eļļas un cep, līdz tie kļūst mīksti. Tas neaizņems pārāk daudz laika, ne vairāk kā 5 līdz 8 minūtes.
3.Pievieno buljonu, kokosriekstu pienu un čilli pulveri. Ja nepieciešams, pēc savas gaumes pievienojiet papildu garšvielas, tad uz lēnas uguns uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet vēl 40 minūtes.
4.Sasmalciniet visas sastāvdaļas ar virtuves kombainu vai blenderi, pēc tam pasniedziet ar svaigiem zaļumiem, laima sulu un nedaudz kokosriekstu piena.