“Muižnieku salāti” ar mēli un ceptiem dārzeņiem

Parasti šis ēdiens pazūd no galda visātrāk. Tas ir diezgan ātri un viegli pagatavojams, un ar šo darbu tiks galā pat iesācējs kulinārijas mākslā.

Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas

200 g liellopa mēle

2 paprikas

2 tomāti (ar cietu mizu)

4 sēnes

2 sīpoli

10 g sezama sēklas

30 ml sojas mērce

1 tējkarote medus

2 ēdamkarotes majonēze

1 tējkarote sinepes

¼ apelsīna sula

Olīveļļa – cepšanai

2 lauru lapas

Sāls pēc garšas

1 litrs ūdens

Salātu pagatavošana

Mēles novārīšana aizņem visvairāk laika un ir garākais process salātu pagatavošanā. Katliņā ielej ūdeni, tajā pievieno oregano, smaržīgos piparus un lauru lapu un ievieto mēli.

Kad ūdens ir uzvārījies, pievieno sāli. Viss gatavošanas process aizņem apmēram 40-50 minūtes. Beigās gaļai jābūt mīkstai, kad to caurdur ar nazi.

Sagatavo dārzeņus un marinādi. Visu rūpīgi nomazgā un nosusina ar papīra dvieli. Tomātus un papriku sagriež ceturtdaļās, sīpolus – gredzenos, sēnes, ja tās ir mazas, atstāj veselas, ja lielas – pārgriež uz pusēm. Marināde ir ļoti vienkārša, jāsajauc sojas mērce ar medu un jāuzlej pār sagrieztajiem dārzeņiem uz 30 minūtēm.

Sagatavojiet mērci siltiem salātiem ar mēli. Ņemiet majonēzi, sajauciet to ar sinepēm un apelsīnu sulu līdz viendabīgai konsistencei. Ja mērce šķiet skāba, pievienojiet tai nedaudz medus, bet nepārspīlējiet.

Cepiet dārzeņus. Ņemiet iesmus un izveidojiet sava veida dārzeņu kebabu. Novietojiet to formā ar malām un pārlejiet ar marinādi. Liek cept 180 grādu temperatūrā 15 minūtes. Bet labāk ir pašiem pārbaudīt gatavību.

Kamēr dārzeņi ir cepeškrāsnī, apcepiet mēli salātiem. Uzkarsētu pannu ietauko ar olīveļļu un liek tajā mēles šķēles. Katru pusi cep 20 sekundes, līdz tās kļūst zeltainas.

Paņem lielu plakanu šķīvi, tā vidū izveido nelielu peļķīti ar mērci un nedaudz uzsmērē. Izkārtojiet dārzeņus haotiskā kārtībā un uz tiem lieciet mēli. Pārlej ar mērci un pārkaisi ar grauzdētām sezama sēklām.

 

Leave a Comment