Smagos salātus ar majonēzes mērcēm labāk atstāt līdz ziemai. Tagad, kad vēl ir pieejami gana daudz svaigu dārzeņu un augļu, tos vajadzētu izmantot pēc iespējas labāk.
Salāti ar vīnogām no mūsu piedāvājuma ne tikai priecēs jūs ar savu garšu, bet arī sniegs jums porciju olbaltumvielu, veselīgo tauku, vitamīnu un šķiedrvielu.
Grieķu salāti ar vīnogām
Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas
1 svaigs gurķis
1 paprika
10 ķiršu tomātiņi
1 ķekars vīnogu
100 g kamemberta siera
50 g rukolas
30 g ml olīveļļas
1/2 citrona sula
Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošanas metode
Nomazgājiet gurķi, sagrieziet pusgredzenos. Papriku nomazgā un nomizo sēklas, tad sagriež trīsstūrīšos. Nomazgājiet ķiršus tomātiņus, noņemiet kātiņus. Pārgriež tomātus uz pusēm.
Noņem vīnogas no zariem un nomazgā. Nomazgājiet un nosusiniet rukolu. Sieru sagriež kubiņos. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu, sāli un pipariem līdz gludai emulsijai. Emulsijā iemaisa sieru, papriku, gurķi, ķiršu tomātus un vīnogas. Uz šķīvja izkārtojiet rukolu un uzberiet salātus. Dekorē ar balzamiko etiķi.
Vistas filejas salāti ar vīnogām, avokado un riekstiem
Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas
1 neliels ķekars lapu salātu
1 vistas krūtiņa (vārīta)
2 selerijas kātiņi
250 g vīnogu bez sēklām (vēlams zaļo un sarkano vīnogu maisījums)
1 – 1/2 avokado
100 g konservētu vai vārītu aunazirņu
2 ēdamkarotes grauzdētu valriekstu
1/2 glāze dabīgā jogurta vai 2 ēdamkarotes olīveļļas un citrona sulas maisījuma
1/2 tējkarotes karija vai pēc garšas
Sāls un melnie pipari – pēc garšas
Ar salātu pagatavošanas gaitu varat iepazīties nākamajā lapā.