Bietes tiek novērtētas ne tikai to brīnišķīgās garšas, bet arī labvēlīgo īpašību dēļ. Ir veids, kā pagatavot bietes mazāk nekā stundas laikā, saglabājot visas to uzturvielas. Viss, kas jums jādara, ir pievienot vienu sastāvdaļu, kas, visticamāk, jau ir jūsu virtuvē.
Samaziniet biešu gatavošanas laiku, izmantojot cukuru
Biešu pagatavošana aizņem līdz pusotru stundu. Termiskās apstrādes laiks palielinās, ja dārzenis ir vecs un liels. Lai saīsinātu šo procesu, vislabāk ir dot priekšroku jauniem un maziem dārzeņiem.
Biešu pagatavošana būs daudz ātrāka ar nelielu cukura triku. Vienkārši pievienojiet vienu ēdamkaroti šīs sastāvdaļas ūdenim, kurā tiek pagatavotas bietes. Šī metode palīdzēs dārzeņiem ātri kļūt mīkstiem un iegūt spilgtu krāsu.
Citi veidi, kā ātri pagatavot bietes – karstuma šoks un cepšana
Lai paātrinātu biešu gatavošanu, mēs varam izmantot metodi, ko sauc par karstuma šoku. Vispirms 30 minūtes vāra bietes verdošā ūdenī. Pēc tam ievietojiet to otrā pannā ar aukstu ūdeni un ledu.
Karstuma trieciens padarīs bietes mīkstas tā, ka tās vairs nav jāvāra. Šī metode arī atvieglo tīrīšanu, kas dažkārt var būt sarežģīta.
Lasi vēl: Pats Visums paņems tavu roku: 5 zvaigžņu zīmes, kurām neticami veiksies 2024. gada novembrī
Lielākā daļa cilvēku vāra bietes, lai gan tās var arī cept. Vienkārši ietiniet bietes alumīnija folijā un cepiet līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes.
Šī biešu ātras pagatavošanas metode garantē bagātīgāku garšu.
Lasi vēl: Visums tevi apskaus ar milzīgu spārnu: šīs zvaigžņu zīmes visu novembri būs dubultā aizsardzībā
Cepot tiek saglabātas visas uzturvērtības.