Sāļās pankūkas var pagatavot ne tikai no kartupeļiem. Vai arī varat pievienot citas sastāvdaļas un iegūt pavisam jaunu ēdienu, piemēram, izmantojot skābētus kāpostus.
Tradicionāli sālās pankūkas gatavo no rīvētiem kartupeļiem. Un tieši šeit pavāru viedokļi atšķiras – daudzi dod priekšroku smalkai rīvēšanai, bet citi – rupjai rīvēšanai un kraukšķīgākai konsistencei.
Bet, kad kartupeļus sajauc ar skābētiem kāpostiem, iegūst patiešām burvīgu struktūru un garšu. Papildus tām sastāvdaļām, kas ir norādītas, mīklai var pievienot arī salmiņā sagrieztu mājas desu vai šķiņķi.
Sastāvdaļas pankūkām ar skābētiem kāpostiem
100 g kartupeļi
1 ola
500 grami skābēti kāposti
70 grami miltu
60 ml piens
30 grami sīpols
Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
Pankūku pagatavošanas gaita
Nomizojiet kartupeļus, sarīvējiet tos uz rupjas rīves. Šajā receptē galvenā loma ir skābētiem kāpostiem, tāpēc kartupeļu vajag maz. Ja kāposti ir pārāk gari, tos noskalojiet un sagrieziet šķēlēs.
Desu vai šķiņķi sagriež plānos salmiņos (ja to izmanto), sīpolu – mazos kubiņos. Šīs sastāvdaļas pievieno rīvētiem kartupeļiem un labi samaisa.
Lielajā bļodā liek kāpostus, pievieno olu, ielej pienu un ieber arī miltus. Kārtīgi samaisa un tad pievieno kartupeļu, sīpolu un desu maisījumu. Vēlreiz samaisa, un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ja nav piena, tad to obligāti nevajag pievienojiet. Pankūkas var pagatavot arī bez tā, bet, tās, iespējams, nebūs tik sulīgas.
Pannā uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liel uz pannas pankūku mīklu, piespiežot to pie virsas. Katru pankūkas pusi cep pāris minūtes – līdz tās apbrūnē. Gatavās pankūkas pasniedz ar skābo krējumu.