“Mimosa” 2.0: gardie salāti ar tunci, krekeriem un mājās gatavotu majonēzi

Mimozas salātus iecienījuši miljoniem gardēžu visā pasaulē, un mēs tos bieži ceļam svētku galdā. Bet, lai arī cik ļoti mēs mīlētu klasiku, dažreiz gribas kaut ko nebijušu.

Tāpēc šodien izmēģināsim jaunu šo burvīgo salātu versiju, kas burtiski liks mūsu garšas kārpiņām gavilēt.

Tunča maiga, sulīga tekstūra lieliski kontrastē ar kraukšķīgajiem krekeriem. Krekeru kraukšķīgums piešķir ēdienam struktūru un līdzsvaru, kas padara ēšanu patīkamāku. Tuncis ir bagāts ar umami, kas ir dabiska, dziļa un nedaudz sāļa garša, ko cilvēki bieži saista ar apmierinājumu. Tunča umami garša labi saplūst ar vieglāk sāļajiem un aromātiskajiem krekeriem, radot pilnīgu garšas kombināciju.

Protams, ir vēl vairākas svarīgas sastāvdaļas un kārtība, kura jāievēro! Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās.

Ķeramies klāt pagatavošanai!

 

Pagatavošanas gaita

Notīrām vārītas olas un atdalām dzeltenumus no baltumiem.

Sasmalcinām abus smalkās drumstalās.

 

Tagad pagatavosim majonēzi: augu eļļai pievienojam sāli, cukuru, citronu sulu, sinepes un olu. Visu kārtīgi samaisām – vēlams, izmantojot blenderi.

Sajaucam sasmalcinātos olu baltumus ar nelielu porciju majonēzes, pieberam maltus melnos piparus.

Paņemam lielu šķīvi un novietojam uz tā 8 krekerus, lai izveidotos taisnstūris. Drošībai pie šķīvja pielīmējam krekerus ar nelielām majonēzes porcijām.

Uz krekeriem uzklājam majonēzes kārtu un pēc tam kārtu ar olu baltumiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (plus VIDEO ar pagatvošnas gaitu soli pa solim)

Leave a Comment