Vienmēr pagatavoju pa 20 burciņām šo vieglu salātu – jau janvārī izvelku no pagraba pēdējo burciņu

Nolēmu dalīties ar jums šo gardo salātu pagatavošanas noslēpumā. Tagad visas sastāvdaļas ir pārpilnībā – būtu grēks negatavot.

Sastāvdaļas:

Savai garšīgajai pagatavošanai es ņemu šo:

vidēji nogatavojušies baltie kāposti – 3 kg (agros un vēlos kāpostus nelietoju, garša nepareiza);
tomāti – 1,5 kg labi nogatavojušos tomātu;
bulgāru pipari – 1 kg (parasti es savācu nekvalitatīvus – mazus, negatavus, kaut kur sabojātus, savītus augļus);
burkāni – 1 kg;
sīpoli – 0,5 kg;
cukurs – 6 ēdamk. l.;
sāls – 6 tējk;
saulespuķu eļļa – 100 ml;
70% etiķa esence – ½ tējk.
Dotais sastāvdaļu daudzums atbilst 6 litru produkta burciņām. Kā jūs saprotat, es vienmēr sagatavoju 5 .

Salātu gatavošana un uzglabāšana

Vispirms nomazgājiet visus dārzeņus. Gatavošanas procesā noņemu visas augļu bojājumu pazīmes.

Vispirms sagatavoju tomātus. Es tos sagriezu patvaļīgos, ne pārāk lielos gabalos. Es to pārnesu plašā emaljas bļodā ar tilpumu 8 litri. Vēlams gatavot nerūsējošā tērauda katlā, neizmantot alumīnija traukus. Tomātiem pievienoju 6 ēd.k. l. cukura un 6 tējk. sāls. Pēc tam tomāti izdalīs pietiekamu daudzumu sulas.

Tad ņemu rīvi, lai sagatavotu burkānus korejiešu gaumē un sasmalcinu burkānus. Nosūtu uz bļodiņu ar tomātiem. Sīpolu sagriežu pusgredzenos un papriku strēmelītēs. Atkal visu sajaucu vienā bļodā un ļauju nedaudz “atpūsties”, lai dārzeņi izdala sulu.

Kāpostus sagriežu plānās strēmelītēs. Es tikai uzreiz pēc sagriešanas liku bļodā ar jau sagatavotiem dārzeņiem. Es te ieleju arī saulespuķu eļļu un etiķi. Saturu samaisu un atstāju 3 stundas ievilkties siltā vietā.

Kamēr dārzeņi izdala sulu, es sterilizēju burkas, vispirms nomazgājot ar sodu. Man patīk tās likt cepeškrāsnī. 20 minūtes – un esat pabeidzis. Pirms ripināšanas uzvārīšu vākus.

Pēc trim stundām salātus atkal samaisu un lieku sagatavotās burkās. Katlā apakšā noliku audumu sterilizācijai, tad lieku burkas. Kad uzvārās, sterilizēju 30 minūtes. Tās ir litru burkas. Ja salātus satin 700-800 ml burciņās, paies 20 minūtes un varēsi sarullēt.

Pēc tam burkas aiztaisu ar skrūvējamiem vāciņiem un atstāju atdzist. Ja uztinu vākus, apgriežu burkas, līdz tās pilnībā atdziest. Es to neiesaiņoju.

Lieliski uzglabāt istabas temperatūrā, pagrabā. Jums pat nav jāliek aukstumā.

Mēģiniet pagatavot ½ no norādītā daudzuma. Esmu pārliecināta, ka jums patiks šie vieglie salāti, un jūs tos pagatavosiet arī lielos daudzumos.

Lasi vēl: Kuras 4 zvaigžņu zīmes novembra vidū 2024 saņems labo vēsti — zvaigznes apkraus ar dāvanām

Ziemā atveriet burku – šeit jums ir brīnišķīgs garnīrs jebkuram ēdienam.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment