Ja jums patīk skābēti kāposti, jums vajadzētu izmēģināt šo recepti. Kāposti izrādās pikanti un ļoti garšīgi.
Skābēti kāposti ir ierasts papildinājums rudens un ziemas ēdienkartēm. Tos ir ļoti viegli pagatavot. Ja jums garšo skābēti kāposti, mēģiniet tos pagatavot kopā ar saldajiem pipariem. Pateicoties marinādei, uzkoda izrādās smaržīga, kraukšķīga un saldskāba,
Sastāvdaļas skābētiem kāpostiem ar pipariem
3 kg kāposti
4 vidēja izmēra gabali saldie pipari (sarkanie)
2 sīpoli
4 burkāni
3 ēdamkarotes sāls
2 glāzes cukurs
100 ml etiķis 9%
100-150 ml eļļa
3 lauru lapas
2-3 krustnagliņas
Melnie pipari pēc garšas
Skābētu kāpostu pagatavošanas gaita
Sasmalciniet kāpostus tā, it kā jūs tos sagrieztu raudzēšanai. Saldos piparus sagriež plānās stēmelītēs. Kāpostus var pagatavot arī ar burkāniem un sīpoliem. Bet šīs sastāvdaļas var arī izlaist. Ja tomēr izmantojat, tad burkānus sarīvē uz rupjās rīves un sīpolu sagriež pusgredzenos.
Un sagatavo marinādi. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi, augu eļļu, lauru lapas, piparu graudus, pāris krustnagliņas. Ļaujiet tai nedaudz atdzist. Iemaisa kāpostus, papriku, burkānus un sīpolus (ja lieto). Pārlej ar karstu marinādi un ļauj pāris stundas nostāvēties.
Eļļas daudzumu var pielāgot atkarībā no vēlamā garšas intensitātes un kāpostu sulīguma. Šo daudzumu var nedaudz mainīt arī pēc personīgās gaumes – ja vēlies mazāk eļļainu marinādi, vari lietot 100 ml, bet, ja garšo intensīvāka eļļas piegarša, izmanto 150 ml.
Kāpostus liek burkās, pārsien ar marli un atstāj vēsā vietā 2-4 dienas. Atkarīgs no temperatūras un kāpostiem. Tas varētu būt ledusskapja apakšējais plaukts vai vēss pagrabs. Ja kāpostu sagriež plānās šķēlēs, tas marinēsies apmēram trīs dienas. Ja lielos gabalos, tas būs gatavs četrās dienās.
Jūs varat uzglabāt gatavos kāpostus ledusskapī 7-10 dienas. Lai gan izmantojot to pašu recepti, bet bez eļļas, kāpostus gatavo ziemai un uzglabā pagrabā.