Šeit ir vienkārša un garda kafijas pudiņa recepte ar čia sēklām un šokolādi – ideāla tiem, kas vēlas desertu ar mazāku cukura daudzumu un lielisku kafijas aromātu!
Sastāvdaļas kafijas pudiņam ar čia un šokolādi (2 porcijām)
200 ml mandeļu vai cita augu piena (var izmantot arī parasto pienu)
2 ēdamkarotes stipras kafijas (atdzesētas)
3 ēdamkarotes čia sēklu
1 ēdamkarote kakao pulvera
1–2 tējkarotes medus vai kļavu sīrupa
¼ tējkarotes vaniļas ekstrakta
Dekorēšanai (pēc izvēles)
Tumšā šokolāde (sarīvēta vai gabaliņos)
Svaigas ogas (piemēram, zemenes, mellenes)
Rieksti vai kokosriekstu skaidiņas
Pudiņa pagatavošanas gaita
Bļodiņā sajauc pienu ar atdzesētu kafiju un pievieno kakao pulveri. Labi samaisa, lai kakao pilnībā izšķīst. Pievieno vaniļas ekstraktu un saldinātāju pēc izvēles (medu vai kļavu sīrupu). Visu kārtīgi samaisa.
Iemaisa čia sēklas maisījumā un atstāj uz 10 minūtēm, lai tās sāk uzbriest. Pēc tam maisījumu vēlreiz samaisa, lai sēklas vienmērīgi sadalītos un nerastos kunkuļi.
Pārklāj trauciņu ar vāku vai plēvi un ievieto ledusskapī vismaz uz 2–3 stundām, vēlams uz nakti, lai pudiņš kļūtu krēmīgs un čia sēklas pilnībā uzsūktu šķidrumu.
Kad pudiņš ir gatavs, pasniedz to glāzēs vai trauciņos. Dekorē ar rīvētu tumšo šokolādi, svaigām ogām vai riekstiem pēc izvēles.
Padomi
Ja pudiņš ir pārāk biezs, pievieno nedaudz papildu piena un samaisa. Ja tas ir par šķidru, pievieno nedaudz vairāk čia sēklu un atstāj vēl nedaudz ledusskapī.
Stiprumu var pielāgot, izmantojot stiprāku vai vājāku kafiju. Šis kafijas pudiņš ar čia sēklām ir ne tikai gards, bet arī barojošs un viegli pagatavojams deserts, kas lieliski iederēsies gan kā brokastu ēdiens, gan kā viegls deserts!