Doktordesa ir produkts, ko var ēst kopā ar sviestmaizēm vai pievienot salātiem, soļankai, omletēm un daudziem citiem ēdieniem.
Tradicionāli to pērk veikalā, bet slavenā kulinārijas blogere Valērija Veligura pastāstīja, kā to pagatavot mājas apstākļos. Pavadot ļoti maz laika, jūs saņemsiet garšīgu un kvalitatīvu produktu.
Sastāvdaļas, lai pagatavotu doktora desu mājas apstākļos (apmēram 800 g)
500 g vistas fileja
3 vistas stilbiņi
2 burkāni
2 sīpoli
1-2 ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
3 lauru lapas
10 piparu graudi
Sāls pēc garšas
1 vārīta biete
30 g želatīns
400 ml buljons
Doktordesas pagatavošanas metode
Katliņā liek vistu, burkānus, sīpolus, ķiplokus, lauru lapu, sāli un piparus. Ielejiet ūdeni un uzvāra. Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un, ik pa laikam noņemot putas, vāriet visas sastāvdaļas vienu stundu. Buljonu neizlej, jo tas būt vajadzīgs pēc tam.
Bietes sarīvē uz smalkās rīves un, izmantojot marli vai sietu, izspiež sulu. Buljonu izkāš caur sietu. Želatīnu ielej 100 ml buljona, izmaisa un ļauj uzbriest 15 minūtes.
Attīriet gaļu un ādu no kauliem un sadaliet to mazos gabaliņos. Pievieno biešu sulu, mikroviļņu krāsnī vai uz plīts izkausētu želatīnu, 300 ml buljona un kārtīgi sakuļ ar blenderi.
Kā formu izmantojiet pudeli vai stikla trauku. Tam jābūt ieeļļotam ar augu eļļu. Maisījumu liek veidnē, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz 3-5 stundām vai vēlams uz nakti. Nākamajā rītā izņemiet gatavo desu no veidnes un varat baudīt ļoti gardas sviestmaizes.
Izmantojiet augstas kvalitātes gaļu, jo tas būtiski ietekmē desas garšu. Eksperimentējiet ar garšvielām, bet doktordesai jābūt vieglai un maigai. Ar šo recepti jūs varēsiet izbaudīt doktordesu, kas ir pilnībā jūsu pašu gatavota un bez liekām piedevām!