Ēdiens, kas kūst mutē – sautēta cūkgaļa ar āboliem

Gaļa ar āboliem, kas burtiski kūst mutē, ir labs variants gan svētku ēdienam, gan kā piedeva jebkuram garnīram, īpaši kartupeļu biezenim, pusdienās vai vakariņās.

Šis ir ļoti gards un sātīgs ēdiens, bet tajā pašā laikā tas ir pietiekami vienkārši pagatavojams, un līdz ar to tiks galā pat pavisam jauni iesācēji kulinārijas jomā.

Sastāvdaļas, lai pagatavotu cūkgaļu ar āboliem

3 cūkgaļas filejas (aptuveni 1,3 kg)

2 līdz 3 āboli

1 tējkarote sāls

Pipari – pēc garšas;

2 tējkarotes garšvielas gaļai

1 tējkarote garšviela Hmeli Suneli

400 ml ūdens

50 ml augu eļļa

50 g sviests

2 sīpoli

40 ml sojas mērce

25 ml vīna etiķis

2 ēdamkarotes medus

Sautētas cūkgaļas ar āboliem pagatavošanas metode

Gaļu notīra,  sagriež lielos gabalos (5-8 cm), marinē garšvielās un eļļā (visas sausās garšvielas apvieno ar eļļu) un atstāj uz 30 minūtēm vai vairākām stundām ledusskapī. Ja ir vēlme, šādu gaļu var sagatavot jau iepriekšējā vakarā un atstāt uz nakti.

Kad esat gatavi sākt gatavot ēdienu, uzkarsētā pannā uz vidējas uguns un iemarinēto gaļu apcep no visām pusēm. Pēc tam izņem gaļu un tajā pašā pannā sautē smalki sagrieztu sīpolu. Kad tas ir tikko pagatavots, pievienojiet ūdeni, vīna etiķi, sojas mērci un medu. Liek uz lielas uguns, lai iztvaikotu 5-7 minūtes.

Atgrieziet gaļu pannā. Pievienojiet pusi sasmalcinātu ābolu un sviestu. Pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns, līdz gaļa ir mīksta. Vai arī liek cepeškrāsnī 200° uz stundu.

Āboli būs pilnīgi pārvērtušies biezenī un garšīgi saderēs ar mērci. Dažas minūtes pirms gatavības pievienojiet pārējos ābolus, lai tie nepaspēj vēl pārvērsties biezenī. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

Leave a Comment