Spilgta uzkoda svētku galdam – salāti “Franču mīļākā”

Garšīgie, skaistie un svinīgi košie salāti “Franču mīļākā” jau paspējuši iekarot daudzu sirdis. Tajā ir visizplatītākās sastāvdaļas, taču kāruma garša ir ļoti oriģināla.

Labā lieta salātos ir tā, ka tā ir vitamīnu krātuve (īpaši, ja majonēzi tās sastāvā aizstāj ar skābo krējumu vai dabīgo jogurtu), ir viegli pagatavojami, un to pagatavošana prasa maz laika un pūļu.

Sakarā ar to, ka salāti apvieno vairākas garšas vienlaikus – sāļu, pikantu un saldu, tie izrādās pikanti un tik neparasti, ka tos ir ļoti grūti aizmirst. Varbūt no šejienes cēlies rotaļīgais nosaukums.

Salātiem “Franču mīļākā ar apelsīnu, vistu un burkāniem ir daudz interpretāciju un recepšu. Jūs varat atrast tādus nosaukumus kā “Saimniece”, “Maigums”, “Franču skūpsts”. Cenšoties radīt patiesi kārdinošu, nosaukumam atbilstošu cienastu, saimnieces izmanto dažādus trikus, lai salātus dekorētu un papildinātu to sastāvu ar jauniem produktiem.

Receptē norādīto vistu parasti izmanto vārītu, bet daži dod priekšroku kūpinātai. Apelsīnus dažreiz aizstāj ar āboliem, ananāsiem vai granātābolu sēklām. Neapstrādātu burkānu vietā viņi izmanto korejiešu burkānus, pievieno žāvētas plūmes un bietes.

Sastāvdaļas salātu pagatavošanai

300 g vārītas vistas filejas

50 g cietā siera

1 ēdamkarote rozīnes

1-2 burkāni

1 ēdamkarotes valrieksti

1 apelsīns

Majonēze, grieķu jogurts vai skābs krējums pēc garšas

Sastāvdaļas sīpolu marinēšanai

2 sīpoli

50-70 ml ūdens

1 tējkarote cukurs

1 tējkarote sāls

1 tējkarote etiķis

Lai uzzinātu, kā pagatavot šos gardos un košus salātu, ejiet uz nākamo lapu.

Leave a Comment