Siltie kartupeļu salāti: šonedēļ gatavoju tos jau trešo reizi, un vēl arvien tie neapnīk

Foto avots: ekrānšāviņš

Un tas viss ir tāpēc, ka šis ēdiens ir ne tikai neparasts un garšīgs, bet arī ļoti viegli pagatavojams, ļaujot ātri un vienkārši iegūt lielisku maltīti bez liekas piepūles!

Lai gan šo ēdienu sauc par salātiem, mēs tos bieži gatavojam kā sātīgas vakariņas! Agrāk šķita, ka kartupeļu receptes mani vairs nevar pārsteigt, bet cik ļoti es kļūdījos! Ideāla sastāvdaļu kombinācija un, pats galvenais, gatavošanas process, kas sākotnēji pārsteidza ar savu vienkāršību un ātrumu.

Ja parasti ir apnikuši ierastie vārītie vai ceptie kartupeļi ar gaļu (lai gan tas vēl nebūs pilnīgi garlaicīgi), bet tomēr gribas kaut ko jaunu un garšīgu, lai pabarotu visu ģimeni, tad šī recepte būs tieši tas, kas nepieciešams!

Šeit ir saraksts ar nepieciešamajiem produktiem:

gaļa
kartupeļi
ķiploki
sāls
malti melnie pipari
etiķis 9%

Pagatavošanas soļi:

Vispirms jāpagatavo kartupeļi. Tos nomizo un sarīvē uz Korejas burkānu rīves. Aplej ar aukstu ūdeni.

 

Foto avots: ekrānšāviņš

Tikmēr ķerieties pie gaļas. Šai receptei ir piemērota absolūti jebkura gaļa: vistas krūtiņa, cūkgaļa, liellopa gaļa.

 

Gaļu sagriež mazās strēmelītēs. Pārliek uz sakarsētas pannas ar nelielu daudzumu augu eļļas. Viegli apcep ar uzliktu vāku.

Foto avots: ekrānšāviņš

Apkaisiet ar sāli, pievienojiet maltus melnos piparus un caur presi izspiestus ķiplokus un uz vidēji zemas uguns uzkarsējiet gaļu līdz gatavībai.

 

Šajā posmā varat pievienot jebkuru no savām iecienītākajām garšvielām. Bet, manuprāt, ar ķiploku pietiks. Es parasti pievienoju 2-3 krustnagliņas.

Foto avots: ekrānšāviņš

Tajā posmā, kad gaļa pannā sutinās, uzliek uz uguns katlu ar ūdeni. Man ir apmēram 3,5 litri ūdens. Kad ūdens uzvārās, pievieno sāli pēc garšas un 9% etiķi, apmēram 2-3 ēd.k. Ielejiet DAUDZ ūdens.

Foto avots: ekrānšāviņš

Pēc tam sarīvētos kartupeļus liek verdošā ūdenī ar etiķi. Vāriet 20 minūtes.

 

Es jums pastāstīšu, kam patiesībā ir paredzēts etiķis: lai kartupeļi nepārvārītos un nepārvērstos putrā. Etiķis palīdz saglabāt kartupeļu salmiņu cietību. Beigās ir jāsanāk stingriem kartupeļu salmiņiem. Tas ir ļoti svarīgs punkts, ja jūs nepievienosiet etiķi, tad jums sanāks kartupeļu putra!

 

Es bieži izmantoju triku ar etiķi, ja man jāvāra kartupeļi mizās, bet tie ir ļoti cieti un pārvārās, tad pievieno etiķi ūdenim, un voila, stipri un skaisti kartupeļi salātiem ir gatavi!

Foto avots: ekrānšāviņš

Kad kartupeļi ir gatavi, nokāš tos caurdurī un tad pārliek uz pannas kopā ar pagatavoto gaļu.

Foto avots: ekrānšāviņš

Rūpīgi samaisiet un pasniedziet salātus siltus vai vēl labāk karstus!

 

Šī ēdiena aromāts ir vienkārši lielisks. Ja vēl neesat to izmēģinājis vai joprojām šaubāties par ēdiena gatavošanu, pagatavojiet to. Jūs to nenožēlosiet!

Foto avots: ekrānšāviņš

Leave a Comment