Pašdarināti čipsi – interesanta recepte kraukšķīgiem kartupeļiem

Šī recepte ļauj izveidot kraukšķīgu un dabisku uzkodu bez konservantiem vai mākslīgiem garšas pastiprinātājiem.

Kraukšķīgie kartupeļi ar aromātiskām garšvielām un iecienītāko mērci ir ideāls papildinājums patīkamam vakaram, skatoties filmas mājās vai kopā ar draugiem. Dalāmies ar vienkāršu un efektīvu čipsu pagatavošanas veidu, kas piemērots pat iesācējiem virtuvē. Viss noslēpums ir pareiza kartupeļu griešana, mērcēšana un cepšana.

Sastāvdaļas kartupeļu čipsu pagatavošanai

Kartupelis

Sāls

Paprika

Mīļākā mērce

Eļļa

Kartupeļu čipsu pagatavošana

Kartupeļus sagrieziet ļoti plānās šķēlēs – maksimālais gabalu biezums nedrīkst pārsniegt 1,5 mm. Tas ir svarīgi, lai iegūtu vienmērīgi kraukšķīgus čipsus. Izmantojiet asu nazi, bet grieziet ļoti uzmanīgi.

Sagrieztus kartupeļus liek aukstā ūdenī un atstāj uz stundu. Tas palīdzēs atbrīvoties no liekās cietes, kas neļaus čipsiem salipt kopā cepšanas laikā. Pēc noteiktā laika nolejiet ūdeni un rūpīgi nosusiniet kartupeļus. Sausie gabaliņi labāk cepas un nerada eļļas šļakatas.

Paņemiet dažus kartupeļu gabalus, sarullējiet tos rullī un nostipriniet ar zobu bakstāmo. Šī pieeja piešķir čipsiem ne tikai kraukšķīgumu, bet arī oriģinālu izskatu.

Uzkarsē lielu daudzumu augu eļļas fritētāja vai dziļā pannā. Temperatūrai jābūt ļoti augstai – tas nodrošinās tūlītēju zeltainas garozas veidošanos. Uzmanīgi ielieciet kartupeļus augu eļļā un apcepiet līdz kartupeļi iegūst zeltaini brūnu garoziņu.

Gatavos kartupeļu čipsus liek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekie tauki. Pirms pasniegšanas čipsus pārkaisa ar sāli, papriku vai citām iecienītākajām garšvielām. Pārlej ar mērci vai pasniedz atsevišķi.

Šī būs uzkoda, kas patiks kā lieliem, tā maziem un noteikti pirmā pazudīs no galda. Bet tajā pašā laikā šādi čipsi būs daudz labāki par veikalā nopērkamajiem.

Leave a Comment