Ziemā mēs bieži izjūtam svaigu dārzeņu un augļu trūkumu. Tāpēc svarīgi, lai būtu preparāti, kas saglabā vasarīgu garšu un aromātu. Viena no tām ir ķiploku pasta, kas kļūs par neaizstājamu sastāvdaļu tavā virtuvē.
Tā ir lieliski piemērota zupām, sautējumiem, mērcēm un kā smēriņš sviestmaizēm. Un pats galvenais, šī pasta ievērojami vienkāršo gatavošanas procesu, jo nav nepieciešams katru reizi mizot ķiplokus.
Ķiploku pastas priekšrocības:
Ilgs glabāšanas laiks – ķiploku garša un aromāts saglabājas veselu gadu.
Vienkārša lietošana – gatavā pasta vienkāršo ēdiena gatavošanas procesu.
Daudzpusība – piemērota dažādiem ēdieniem.
- recepte: klasiska ķiploku pasta ziemai
Sastāvdaļas:
250 grami ķiploku;
1 tējkarote sāls;
30 mililitru olīveļļas;
1 ēdamkaroet citronu sulas.
Pagatavošana:
Ērtības labad sagatavojam sterilizētu 300 mililitru burciņu vai vairākas mazas burciņas.
Ķiplokus nomizojam un sasmalcinām blenderī.
Pievienojam sāli, citrona sulu un olīveļļu, sakuļam līdz viendabīgai konsistencei.
Pārlejam pastu burkā, uzlejam virsū vēl 1 ēdamkaroti olīveļļas un uzliekam vāku.
Glabāšana:
Ledusskapī vai saldētavā.
Pasta nesasalst, tāpēc to var liet ledus veidnēs un pārklāt ar plēvi.
- recepte: ķiploku un garšaugu pasta
Sastāvdaļas:
250 grami ķiploku;
1 tējkarote sāls;
1 ēdamkarote ābolu etiķa;
30 militru augu eļļas vai olīveļļas;
2 diļļu zariņi.
Pagatavošana:
Ķiplokus nomizojam un sasmalcinām blenderī līdz viendabīgai pastai (gaļasmašīna nav piemērota, jo tā ir pārāk rupja maluma).
Smalki sagriežam dilles un pievienojam ķiplokiem. Pievienojam sāli, etiķi un eļļu, sakuļam līdz viendabīgai masai.
Pārlejam pastu sterilizētā burkā, uzlejam virsū eļļu un cieši aizveram vāku.
Glabājam ledusskapī.
Padoms:
Sagatavoto pastu var lietot nekavējoties. Īpaši labi ķiploku mērce sader ar krējumu un mīkstiem virtuļiem. Izmēģini abus variantus – tev noteikti patiks!
Mēs būsim laimīgi, ja tev garšos! Priecāsimies arī, ja atzīmēsi rakstu ar “patīk” un dalīsies sociālajos tīklos. Un paldies, ja sniegsi komentārus!