Orhidejas zied 6 mēnešus – sieviete dalījās noslēpumā, kā rūpēties par daudzu iecienīto augu

Orhidejas ir pazīstamas ar savu maigo skaistumu, taču daudziem īpašniekiem grūtākais ir noturēt to ziedēšanu ilgu laiku.

Tomēr kāda pieredzējusi dārzniece dalījās ar savu noslēpumu, kā panākt, lai orhidejas zied vairāk nekā sešus mēnešus. Viņas metodes pamatā ir tikai divi galvenie soļi.

Lai gan orhidejas galvenokārt audzē ziedu dēļ, ir neapmierinoši redzēt, ka augs nezied vai tā pumpuri izžūst. Lai no tā izvairītos, dārznieks ieteica sekojošo – ikmēneša barošana un kontrolēta sakņu mitrināšana.

Pieredzējusi dārzniece Karla Magna paskaidroja, kā viņa rūpējas par viena no sava klienta orhidejām: “Šī orhideja zied vairāk nekā sešus mēnešus, pateicoties regulārai ikmēneša barošanai un optimālai laistīšanai. Reizi nedēļā tā saņem 100-150 ml krāna ūdens, lai saknes būtu zaļas un sulīgas.”

Efektīva laistīšanas shēma

Dārzniece paskaidroja, ka orhidejām nav nepieciešams daudz ūdens: “Nedēļā pietiek ar 100-150 ml ūdens. Ja ūdens paliek podā pēc septītās dienas, to aizstāju ar svaigu ūdeni. Ja ūdens iztvaiko ātrāk, līdz nākamajai laistīšanai vairāk nepieleju klāt jaunu ūdeni.”

Viņa arī atzīmēja, ka šāda aprūpes sistēma ļauj izvairīties no sakņu pūšanas. Pateicoties tam, viņas orhidejas dzīvo gadu desmitiem, un vecākajai no tām ir gandrīz 30 gadi.

Efektīva mēslošana

Karla norādīja, ka viņa dod priekšroku dabīgiem mēslojumiem, jo tas var būt lielisks veids, kā stimulēt orhideju ziedēšanu. Attiecībā no orhideju veida, viņa izmanto vienu no četriem veidiem.

Pirmkārt, visefektīvāk ir izmantot banānu mizas ūdeni – banānu mizas satur kāliju un fosforu, kas palīdz veidot pumpurus. Mērcējiet mizas ūdenī 24 stundas, izkāsiet un laistiet orhidejas ne biežāk kā reizi mēnesī.

Otrkārt, Karla Magna iesaka izmatot cukura ūdeni. 1 tējkarote cukura uz litru ūdens, lai dotu papildu enerģiju ziedēšanas laikā. Lietojiet uzmanīgi, lai izvairītos no kaitēkļiem.

Var izmantot arī olu čaumalas, kas satur kalciju, kas veicina spēcīgu sakņu augšanu. Sasmalciniet čaumalas un pievienojiet augsnei vai izveidojiet čaumalu uzlējumu. Ja nepatīk olu čaumalas, var izmantot kafijas biezumus – palielina augsnes skābumu un nodrošina nelielu slāpekļa devu. Izmantojiet mazos daudzumos.

 

 

Leave a Comment