Kartupeļu un maltās gaļas sacepums ar dārzeņiem – mutē kūstošs gardums

Šodien mēs tev pastāstīsim, kā pagatavot neprātīgi maigu kartupeļu sacepumu ar malto gaļu, apstāties nebūs iespējams. Gardums no visparastākajiem produktiem, kas sasildīs vēsajos rudens vakaros un sniegs milzu enerģiju!

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Kā pagatavot kartupeļu un maltās gaļas sacepumu:

Vispirms novārām kartupeļus. Pieberam sāli. Vārām kartupeļus, līdz tie mīksti, 20-25 minūtes.

Sīpolus, papriku un tomātus sagriežam mazos gabaliņos.

Labi sakarsētā pannā ar augu eļļu apcepam sīpolus, papriku un malto gaļu.

Pievienojam tomātus, sāli, piparus un iecienītākās maltās gaļas garšvielas. Atstājam sautēties vēl 5-10 minūtes, līdz maltā gaļa pilnībā izcepusies.

 

No vārītiem kartupeļiem pagatavojam biezeni; pievienojam sviestu un olu. Ja nepieciešams, pievienojam nedaudz karsta piena. Gatavo kartupeļu biezeni apkaisām ar sāli pēc garšas.

Sarīvējam cieto sieru.

Veidojam sacepumu. Lai to izdarītu, vispirms cepamajā formā ielejam pusi kartupeļu biezeņa un rūpīgi izlīdzinām. Pēc tam uzliekam apcepto malto gaļu ar dārzeņiem, arī izlīdzinām.

Pa virsu vienmērīgi uzliekam atlikušo kartupeļu biezeni. Visu apbārstām ar rīvēto sieru.

Kartupeļu sacepumu ar malto gaļu un sieru liekam uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz siers izkusis. Tās ir aptuveni 10-15 minūtes.

Gatavo kartupeļu un maltās gaļas sacepumu pārkaisām ar zaļumiem, sagriežam porcijās un pasniedzam galdā.

 

Nepaslinko un pagatavo šo brīnišķīgo kartupeļu un maltās gaļas ēdienu, jo tas tiešām ir ļoti garšīgs! Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas:

Aptuveni 800 gramu neapstrādātu, nomizotu kartupeļu;

600 grami maltās gaļas;

2-3 mazi sīpoli;

2 tomāti;

1 paprika;

100 grami cietā siera;

1 vistas ola;

Piens (pēc izvēles) – kartupeļu biezenim

10 grami sviesta;

Augu eļļa cepšanai;

Sāls pēc garšas;

Pipari pēc garšas;

Zaļumi pēc garšas;

Garšvielas maltajai gaļai pēc garšas.

 

 

Video recepte (Krievu.val):

 

 

Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Nekautrējies sniegt komentārus, ja tev garšoja!

 

Leave a Comment