Krabju salāti jau sen ir kļuvuši par vienu no iecienītākajiem ēdieniem svētku galdā, popularitātē sacenšoties ar Olivjē salātiem. Parasti tos gatavo pēc klasiskas receptes: rīsi, kukurūza, krabju nūjiņas, olas, gurķi un majonēze.
Tomēr man gribējās nedaudz dažādot šo ierasto ēdienu un izmēģināt ko jaunu. Eksperiments bija veiksmīgs, un salāti sanāca patiesi oriģināli un garšīgi.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Sastāvdaļu sagatavošana
Kausēto sieru sarīvējam uz rupjās rīves – tas salātiem piešķirs patīkamu krēmīgu tekstūru.
Sarīvējam ķiploku uz smalkās rīves – tas piešķirs vieglu pikantu noti, kas lieliski papildinās krabju nūjiņu garšu.
Galveno sastāvdaļu sagriešana
Vārītas olas un krabju nūjiņas sagriežam kubiņos. Iesaku šīs sastāvdaļas sagriezt rupjāk, lai salātos varētu sajust katru gabaliņu un veidotos interesanta tekstūra.
Salātu sajaukšana
Lielā bļodā sajaucam rīvētu sieru, sasmalcinātu ķiploku, sasmalcinātas olas un sagrieztas krabju nūjiņas. Pēc garšas pievienojam nedaudz sāls un maltus melnos piparus.
Kur Latvijā jaunajiem vecākiem ir pieejams pabalsts līdz 1000 eiro
Salātiem pievienojam majonēzi ar zemu tauku saturu. Rūpīgi samaisām, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi sasūktos ar mērci.
Nostāvināšana
Lai iegūtu dziļāku garšu, ļaujam salātiem nostāvēties ledusskapī vismaz stundu. Tas ļaus sastāvdaļām savilkties un padarīs salātu garšu bagātīgu un sabalansētu.
Pasniegšana galdā
Pirms pasniegšanas salātus pārliekam skaistā salātu bļodā. Varam izrotāt ar zaļumiem vai pievienot dažas vārītas olu pusītes papildu akcentam.
Pagatavošanas padomi:
Lai salāti būtu vēl interesantāki un iegūtu kraukšķīgumu, varam pievienot svaigu vai marinētu gurķi.
Ir gan viens triks, kas var padarīt šos salātus vēl īpašāķsu un gardākus, plus veselīgākus! Par to raksta otrā daļā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk