Salāti ar ceptiem gurķiem nav kāda drudžaina fantāzija, bet gan reāla kulinārijas recepte, ko piedāvā pavāri izsmalcinātos restorānos.
Protams, gurķi tiek cepti īpašā veidā. Un, iespējams, labākais šajos salātos ir tas, ka tie ir tik daudzpusīgi. Tie kalpos gan kā garšīga karstā uzkoda, gan kā gavēņa garnīrs, gan kā neatkarīgs vegānu ēdiens.
Sastāvdaļas salātiem ar ceptiem gurķiem
200 g gurķi
150 g sīpoli
150 g burkāni
1 ķiploka daiviņa
Augu eļļa
Zaļumi pēc savas gaumes
Sāls, pipari pēc garšas
Mērcei
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote citrona sulas
1 tējkarote olīveļļas
Svaigi pētersīļi
Kā pagatavot salātus ar ceptiem gurķiem
Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus. Nomazgājiet visus dārzeņus, noņemiet gurķiem kātus. Sīpolu pārgriež uz pusēm un sagriež plānos pusgredzenos.
Burkānus un gurķi sarīvē garās strēmelītēs (vai sagriež ar nazi, ja tas ir ērtāk). Pēc tam gurķi uz 10-15 minūtēm ieliek caurdurī un ļauj notecināt liekajam mitrumam.
Pannā uzkarsē augu eļļu, apcep tajā sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Liek pannā burkānus, apcep vēl 5 minūtes Un pēc tam tur arī tiek pievienoti gurķi. Viegli samaisiet un cepiet tik ilgi, līdz gurķi sāk mainīt krāsu. Tas neaizņem ilgu laiku. Šajā procesā esiet vērīgi un uzmanīgi, jo, pārāk ilgi atrodoties uz pannas, gurķis var pārvērsties par putru, kas sabojās salātus.
Pievienojiet smalki sagrieztu ķiploku, sāli un piparus. Pārkaisa ar smalki sagrieztām dillēm. Sagatavojiet sojas mērci, apvienojot visas mērces sastāvdaļas. Mērci pievieno tieši pirms pasniegšanas vai pasniedz atsevišķi. Tas ļaus saglabāt dārzeņu kraukšķīgumu.