Tortes vienmēr rada svētku atmosfēru, taču šī recepte var kļūt par tavu iecienītāko arī ikdienā. Šis kārums ir tik vienkārši pagatavojams un neticami garšīgs, ka to var celt galdā kaut vai katru nedēļu – un pat trīs reizes!
Torte ar krēmīgu ķiršu garšu, kas vienkārši kūst mutē, iepriecinās ikvienu tavas ģimenes locekli un kļūs par galveno galda rotājumu jebkuros svētkos.
Šī torte apvieno maigu biskvītu, sulīgus ķiršus un krēmu ar balto šokolādi, padarot to īpaši gardu. Lūk, kā pagatavot šo fantastisko desertu!
Sastāvdaļas mīklai:
3 olas;
90 grami (6 ēdamkarotes) cukura;
8 grami (2 tējkarotes) vaniļas cukura;
100 grami (2/3 tases) miltu;
1 tējkarote cepamā pulvera;
Viena sarīvēta citrona miziņa;
1 ēdamkarote citronu sulas;
15 grami (1 ēdamkarote) silta ūdens.
Precīzas Krēma pagatavošanai sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Mīklas pagatavošana:
Lielā bļodā sakuļam 3 olas ar 90 gramiem parastā cukura un 8 gramiem vaniļas cukura līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Tas aizņems aptuveni 5-7 minūtes, izmantojot mikseri lielā ātrumā. Jo labāk tiks sakultas olas, jo mīkstāka būs mīkla.
Pievienojam sarīvētu citrona miziņu un 1 ēdamkaroti citronu sulas, lai mīklai piešķirtu svaigu citrusaugļu garšu.
Izsijājam miltus kopā ar cepamo pulveri. Sakultajām olām pamazām pievienojam sauso maisījumu, viegli maisot ar lāpstiņu no apakšas uz augšu, lai saglabātu mīklas gaisīgumu.
Visbeidzot, viegli maisot, pievienojam 15 gramus silta ūdens. Tas padarīs mīklu maigāku.
Mīklu pārlejam ar pergamentu izklātā 28x18cm cepamajā formā. Cepam uzkarsētā cepeškrāsnī 180℃ 30 minūtes, līdz virsa kļūst zeltaina, bet vidū iedurts iesmiņš iznāk ārā sauss.
Izņemam no cepeškrāsns, ļaujam nedaudz atdzist, tad pārliekam uz restēm, lai pilnībā atdziest.
Krēma pagatavošana:
9 gramus želatīna aplejam ar 60 gramiem auksta ūdens, ļaujam 10 minūtes uzbriest.
Ķiršus liekam katliņā, pievienojam 30 gramus cukura un 50 gramus ūdens. Uz vidējas uguns uzvārām.
Kukurūzas cieti izšķīdinām nelielā daudzumā auksta ūdens un pakāpeniski pievienojam ķiršu maisījumam, nepārtraukti maisot. Vārām uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē.
Noņemam no uguns un pievienojam uzbriedināto želatīnu, kārtīgi samaisām, līdz tas pilnībā izšķīdis. Mērci atdzesējam līdz istabas temperatūrai.
50 gramus saldā krējuma (33% tauku) uzkarsējam (bez vārīšanas) un nepārtraukti maisot, izkausējam tajā balto šokolādi. Atdzesējam maisījumu.
Lielā bļodā saputojam saldo krējumu (400 gramus) ar 60 gramiem cukura, līdz veidojas mīkstas putas.
Uzmanīgi pievienojam krēmsieru, putojot ar mazu ātrumu, līdz izveidojas viendabīga masa.
Atdzisušo balto šokolādi pievienojam putukrējumam un krēmsieram; kārtīgi samaisām, lai izveidotos viendabīga masa.
Tortes veidošana:
Atdzisušo biskvītu sagriežam gareniski divās ripās.
Pirmo ripu liekam formas apakšā, virsu vienmērīgi apsmērējam ar pusi ķiršu mērces, tad pārklājam ar pusi krēma.
Pa virsu uzklājam otro biskvīta ripu; apsmērējam ar atlikušo ķiršu mērci un pārklājam ar krēmu.
Torti liekam ledusskapī vismaz uz 4 stundām, lai tā labi sasūcas un krēms sastingst.
Pasniedzam šo gardo un maigo torti, sagriežot porcijās.
Lūk, precīzas Krēma pagatavošanai sastāvdaļas!
Krēma sastāvdaļas:
500 grami (3 glāzes) ķiršu (var izmantot saldētus pēc atkausēšanas);
30 grami (2 ēdamkarotes) cukura;
20 grami (2 ēdamkarotes) kukurūzas cietes;
50 grami (3 ēdamkarotes) ūdens;
9 grami (3 tējkarotes) želatīna;
60 grami (4 ēdamkarotes) auksta ūdens;
300 grami (1,3 glāzes) krēmsiera;
400 grami (2 tases) 33% saldā krējuma;
60 grami (4 ēdamkarotes) cukura;
100 grami (1,3 tases) baltās šokolādes;
50 grami (1/4 tases) saldā krējuma 33% tauku.
Ja tevi ieintriģēja recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!