Atrast uzkodu, kas pārspētu maigas, aromātiskas un pikanti sālītas sarkanās zivis, ir patiesi sarežģīti. Ņemot vērā, ka mūsdienās zivju cenas ievērojami pieaug, daudzas saimnieces izvēlas pašas sālīt foreli vai lasi mājās.
Tas ir vienkāršāk, nekā varētu šķist, ja vien izvairās no izplatītām kļūdām, par kurām pastāstīsim šajā rakstā.
Sālītas sarkanās zivis
Kā izvēlēties zivis
Zivju izvēle ir atkarīga no jūsu gaumes un vēlmēm. Visgardākās sālītās zivis parasti sanāk no trekniem lašiem un forelēm. Savukārt kižuča un čaviča filejas tekstūra ir mazliet stingrāka, tomēr arī tās lieliski noder sālīšanai.
Visdrošāk izvēlēties svaigas, veselas zivis, kas izceļas ar spīdīgu ādu un dzidrām acīm. Filejas gabaliņi zem biezas ledus glazūras bieži tiek atkārtoti sasaldēti, kā rezultātā tie izskatās blāvi un pēc atkausēšanas var izjukt.
Izvairieties no zivīm, kas iepakotas vairākos plēves slāņos, jo šādā iesaiņojumā nav iespējams novērtēt to izskatu. Ja izvēlaties atdzesētas filejas ar ādu, droši tās pasmaržojiet – svaigām zivīm nevajadzētu būt nepatīkamai smaržai.
Kādu sāli labāk ņemt?
Vislabāk izmantot vienkāršu sāli bez piedevām, piemēram, jūras vai akmens sāli ar rupjām granulām. Jodētais sāls var piešķirt zivīm nepatīkamu aromātu, bet smalkais sāls “Extra” var padarīt gatavo produktu cietu un pārāk sausu.
Proporcijas
Nepietiekams sāls padarīs zivis maigas un mazāk izteiksmīgas garšā. Sausās sālīšanas metodei parasti uz kilogramu zivju izmanto vienu ēdamkaroti cukura un divas ēdamkarotes sāls, taču šo daudzumu var nedaudz palielināt. Zivs pati uzsūks nepieciešamo sāls daudzumu, un pārpalikumu būs viegli nokratīt no filejas.
Lai iegūtu mazsālītas zivis, pietiek ar 12 stundām līdz dienai. Vidējai sālīšanai nepieciešamas divas dienas, bet smagākai sālīšanai – trīs dienas. Ja zivs izrādās pārāk sāļa, varat uz tās novietot neapstrādātu kartupeļu šķēles. Kartupeļi uzņems lieko sāli, palīdzot mazināt sāļumu.
Kā sālīt sarkanās zivis
Sausās sālīšanas metode: Šajā procesā tiek izmantots tikai…
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk