Šie salāti ir patiešām pārsteidzoši. Tie maksā grašus, tie ir patiešām vislētākie no visiem salātiem. Un to pagatavošana aizņem tikai piecas minūtes.
Tagad es tos gatavoju katram Jaungada vakaram, un tie vienmēr ir pirmie, kas tiek apēsti. Lai gan uz svētku galda ir tik daudz, bet viesi uziet šos vienkāršos salātus. Un es tikai priecājos, jo piepūles iztērēts minimums, un pat tik lēti. Ne jau recepte, bet gan īsts ieguvums saimniecei.
Kas un cik daudz
Krabju nūjiņas – 200g
Korejas burkāni – 200 g
Vārītas olas – 3 gab.
kausēti sieri – 150 g
Majonēze – pēc garšas
Sāls, pipari – pēc vajadzības
Ko mēs darām un kā mēs to darām
Krabju nūjiņas sagriež plānos salmiņos. Tos var atvīt un tad apstrādāt ar nazi. To var darīt arī bez attaisīšanas. Kopumā, kas ir ērtāk un parocīgāk. Galvenais mums ir salmiņš galā.
Pārejam pie otrās sastāvdaļas. Tie ir korejiešu burkāni. Visprimitīvākie korejiešu burkāni, marinēti, pikanti, ar garšvielām, ar ķiplokiem.
Vai vēl esat pārsteigts? Vispirms krabju nūjas, tagad burkāni. Dīvaini, vai ne? Bet, kā izrādās, tie lieliski sader kopā. Kad vienreiz to pagatavosiet, jūs sapratīsiet. Tikmēr jūs varat vienkārši uzticēties manai gaumei.
Burkāni ir mazliet jānosusina. Gandrīz sausus. Un, ja burkāni ir sagriezti pārāk garās šķēlītēs, var saīsināt, nu, nedaudz.
Tad sarakstā nāk visvienkāršākā un visvienkāršākā sastāvdaļa – vārītas olas. Mēs tās sarīvējam uz rupjas rīves. Izmantojam veselas olas, gan baltumu, gan dzeltenumu. Nekas netiek atdalīts, nekas netiek izšķiests.
Un tagad, dārgie draugi, kas stāvat, apsēdieties. No ledusskapja izņemam nevis kaut ko eksotisku, bet visprimitīvāko kausēto sieru. Jā, jā! Tieši tāds!
Un arī tagad tie ir katrā ceļmalas veikaliņā. Un, starp citu, jums nav jāmeklē dārgāki. Pietiks ar ļoti demokrātisku versiju.
Ko darīt ar sieru: sarīvējiet uz rupjas rīves tāpat kā olas. Tikai, lai sarīvētu kausēto sieru, tas pirms tam ļoti labi jāatdzesē. Es to uz kādu laiku ievietoju saldētavā, lai tas sacietētu.
Lasi vēl: Tautas zīmes 27. novembrim: kritīs finanšu lietus un kāpēc jums steidzami jādodas uz dzimtsarakstu nodaļu
Un ir vēl viens triks – rīvēt rīvīti ar augu eļļu, lai siers nepieliptu. Bet es to nekad nedaru. Manuprāt, pietiek ar atdzesēšanu.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….