Kartupeļi ir viens no tiem produktiem, kas gandrīz vienmēr ir mūsu uzturā. Bez šī dārzeņa jūs nevarat pagatavot pirmos ēdienus vai sātīgus dārzeņu salātus.
Tomēr jūs varat aizstāt kartupeļus savos parastajos ēdienos. Un alternatīvie produkti ne tikai padarīs ēdienu veselīgu, bet arī piešķirs tam sāta sajūtu. Kā jūs varat aizstāt kartupeļus zupās, borščā vai salātos – lasiet tālāk.
Zupā
Kartupeļus pirmajos ēdienos var aizstāt ar dažādiem dārzeņiem. Piemēram, ziedkāposti – piešķirs jūsu zupai spilgtumu, piesātinās to ar vitamīniem un uzturvielām. Bet saldais kartupelis piešķir zupai maigumu un tekstūru. Tas ir arī bagāts ar antioksidantiem un šķiedrvielām.
Pupiņas – izvēlies to, kas tev garšo: lēcas, pupiņas vai aunazirņus. Tie visi lieliski aizstāj kartupeļus zupā un bagātinās jūsu ēdienu ar uzturvielām un olbaltumvielām.
Borščā
Nu, kas gan būtu borščs bez kartupeļiem? Bet pat šeit jūs varat ļoti viegli aizstāt šo dārzeņu ar kaut ko citu.
Pastinaka sakne – šis dārzenis ir līdzīgs burkānam, taču tas piešķirs borščam unikālu garšu un aromātu. Tas satur arī daudz B vitamīna un antioksidantu.
Rāceņi – izmantojiet šo sakņu dārzeņu, lai izveidotu interesantu boršča pieskaņu. Rāceņi piešķirs maigu garšu un aromātu, kā arī piesātinās ēdienu ar šķiedrvielām un minerālvielām.
Cukini – sagriež cukīni kubiņos un pievieno borščam pāris minūtes pirms tas ir gatavs. Jūsu ēdiens kļūs vieglāks un maigāks.
Salātos
Vasarā kartupeļus salātiem pievienot īsti negribas, tāpēc daudzi pavāri meklē šī dārzeņa aizstājēju. Ar avokado salāti iegūs krēmīgu tekstūru un bagātīgu garšu. Tas ir pilns ar veselīgiem taukiem un vitamīniem.
Cukini arī labi der kartupeļu vietā, lai iegūtu vieglu un atsvaidzinošu ēdienu. Šis dārzenis satur daudz šķiedrvielu, C un K vitamīnu.
Paprika — pievienojiet salātiem krāsainas paprikas šķēles, lai iegūtu spilgtumu un kraukšķīgu tekstūru. Šis dārzenis satur daudz antioksidantu.