Kā pagatavot siļķi kažokā jaunā veidā – šie salāti būs svētku galda galvenais varonis

Siļķe kažokā ir laika pārbaudīta recepte, taču svētku galdam tā ir piemērota tikai tad, ja tā ir tematiska ballīte 80. vai 90. gadu stilā.

Taču salātu cienītāji savam mīļākajam ēdienam var piešķirt otru dzīvi. Tāpēc mūs jums pastāstīsim, kā tieši to var izdarīt. Saglabājāt daudzas ierastās sastāvdaļas, un apvienojot tās ar jaunām niansēm, iegūsiet klasiskas uzkodas modernāku un atsvaidzinošāku versiju.

Nepieciešamās sastāvdaļas

2 siļķes filejas gabali

2 bietes

2 burkāni

3 kartupeļi

1 ābols (zaļš)

3 olas

150 grami krēmsiers

3 ēdamkarotes majonēze

1 granātābols

Salātu pagatavošanas gaita

Vispirms jāsāk ar dārzeņu sagatavošanu – novāra bietes, burkānus, kartupeļus. Pēc tam dārzeņus atdzesē, nomizo un sarīvē katru atsevišķi.

Arī olas novāra, lai tās būtu pietiekami cietas, atdzesē, nomizo un atdala baltumus no dzeltenumiem. Sarīvē baltumus uz rupjās rīves.

Siļķes fileju sagriež nelielos kubiņos. Ābolu nomizo un izņem serdi un sarīvē uz rupjās rīves. Krēmsieru sajauc ar 2 ēdamkarotēm majonēzi, sakuļ ar dakšiņu līdz gludai un viendabīgai konsistencei.

Kā nākamo var ķerties pie salātu veidošanas. Izklāj kārtas, katru ieziežot ar majonēzes un krēmsiera maisījumu. Kārtas tiek veidotas sekojoši – vispirms kartupeļi, tad siļķe, ābols, burkāni, olu baltums, bietes, augšējo kārtu arī apklāj ar sagatavoto  mērci, bet pa virsu uzkaisa granātābola sēklas. Ja ir vēlme, var dekorēt arī ar zaļumiem.

Pēc salātu sagatavošanas tos liek ledusskapī uz 2 stundām vai pat ilgāk, lai salāti labi sasūktos.  Šie salāti patiešām piešķirts jaunas notis ierastai maltītei, kas patiks pat tiem, kas nekad pat ne ar soli neatkāpjas no klasiskās salātu receptes.

 

Leave a Comment