Siera un cīsiņu pīrāgs ir garšīga alternatīva brokastu sviestmaizēm. Pat skolēns var pagatavot šo pīrāgu.
Vajadzēs tikai desiņas, cieto sieru, olas, krējumu, miltus un cepamo pulveri. Pīrāga pagatavošanas laiks ir īss, bet rezultāts būs porains un mīksts gardums, kas patiks teju visiem.
Sastāvdaļas pīrāga pagatavošanai
6 cīsiņi
3 vistas olas
100 grami cietais
3 ēdamkarotes skābs krējums
200 grami kviešu milti
10 grami cepamais pulveris
Sāls pēc garšas
Augu eļļa (pīrāga formas ieziešanai)
Pīrāga pagatavošanas process
Vispirms jāsāk ar nepieciešamo sastāvdaļu sagatavošanu. Cīsiņus sagriež mazākos gabaliņos, bet cieto sieru sarīvē un rupjas rīves.
Kad tas ir izdarīts, var ķerties pie mīklas gatavošanas. Bļodā saputo olas, pievieno skābo krējumu un sajauc. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu samaisa līdz mīkla ir viendabīga, bez kunkulīšiem. Pievieno sarīvēto sieru un vēlreiz samaisa.
Kad sastāvdaļas gatavas, nepieciešams izkārtot topošo pīrāgu. Cepšanas trauku ieziež ar augu eļļu. Apakšā liek pusi mīklas un izlīdzina, tad virsū sagrieztos cīsiņus un otro mīklas daļu. Virsmu vēlreiz izlīdzina. Pīrāgu cep uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādos 25 minūtes.
Kad noteiktais laiks ir pagājis, pīrāgu izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist pāris minūtes un pēc tam pasniedz siltu. Šis pīrāgs ir lielisks ēdiens bērniem, jo tas ir vienkārši pagatavojams un garšīgs.
Ja ir vēlme, pirms cepšanas pīrāga virsmu var pārkaisīt ar saviem iecienītajiem smalki sagrieztiem zaļumiem, ir cilvēki, kas labprāt pievieno papildus sastāvdaļas, piemēram, tomātus vai sēnes. Pīrāgs ir pateicīgs dažādu variāciju veikšanai.