Lai gan ierastākā olu uzglabāšanas vieta ledusskapī ir tā durvis, eksperti norāda, ka tas nav labākais risinājums.
Ledusskapja durvīs nekad nav stabili zemas temperatūras, kas nepieciešama ilgstošai pārtikas uzglabāšanai. Ledusskapja durvis bieži tiek atvērtas, izraisot regulāras temperatūras svārstības.
Tas var novest pie priekšlaicīgas olu sabojāšanās, norāda speciālisti.
Saindēšanās risks, piemēram, ar salmonellu, ir atkarīgs no uzglabāšanas apstākļiem un produktu ražošanas tehnoloģijas. Starp citu, tās pašas salmonellas ledusskapī nevairojas, bet arī neaiziet bojā.
Tāpēc ideāla vieta olu uzglabāšanai ledusskapī ir plaukts, vēlams pie aizmugurējās sienas.
Eksperti arī iesaka nomazgāt olas pirms ievietošanas ledusskapī. Tas ir tāpēc, ka salmonella neatrodas olas iekšpusē, bet gan čaumalas ārpusē.
Ja nemazgātu olu ilgstoši uzglabā, caur čaumalas poraino struktūru baktērijas iekļūst olā. Salmonella nokļūst uz olas no mājputna ādas – tieši ādā var savairoties daudzas baktērijas, kas aplipina olu.
Turklāt, ja salmonellu konstatē uz olas, iespējams, ka tā var inficēt pat citus produktus, kas glabājas ledusskapī.
Lai pārbaudītu veikalā pirktu olu, tā jāieliek ūdenī un jānovēro. Ja ola nolaižas dibenā un guļ uz sāniem, tā ir svaiga. Ja ola piezemējas dibenā, bet “stāv”, tās derīguma termiņš tuvojas beigām.
Bet, ja ola negrimst un peld ūdenī, izmet to – tā nav derīga lietošanai pārtikā.
Ceram, ka tev noderēja šie padomi un tu ņemsi tos vērā. Būsim pateicīgi, ja atzīmēsi rakstu ar “patīk” un dalīsies ar to sociālajos tīklos. Novērtēsim arī tavus komentārus!