Ja tev patīk vienkāršas, bet garšīgas uzkodas, tad šī marinētu siļķu recepte tomātu mērcē ar sīpoliem kļūs par tavu iecienītāko maltīti.
Gatavosim zivis mājās, lai kontrolētu garšu, sāls līmeni un tekstūru. Šī recepte ir lielisks piemērs tam, kā sasniegt perfektus rezultātus. Maiga siļķe, aromātiska mērce un pikanti sīpoli rada harmonisku kombināciju, no kuras vienkārši nav iespējams atteikties. Izmēģini un šī recepte kļūs par tavas ēdienkartes neatņemamu sastāvdaļu!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošana soli pa solim:
Siļķes filejai noņemam ādu un sagriežam sloksnēs vai kubiņos. Ja izmantojam mazsālītu zivs liemeni, izņemam iekšas un asakas, pēc tam sagriežam to mazos gabaliņos.
Sīpolus nomizojam un sagriežam gredzenos vai pusgredzenos. Sīpoli piešķir uzkodai bagātīgu garšu un patīkamu tekstūru.
VIDEO:
Lielā katlā sajaucam kečupu, ūdeni, ābolu sidra etiķi, Dižonas sinepes, saulespuķu eļļu, sāli, cukuru, smaržīgos piparus, melnos piparus un lauru lapas.
Liekam katlu uz vidējas uguns un uzkarsējam maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam samazinām liesmu un ļaujam marinādei ievilkties vēl 2 minūtes, lai garšvielas pilnībā atklātu savu aromātu.
Noņemam katlu no uguns un ļaujam marinādei pilnībā atdzist līdz istabas temperatūrai. Atdzisusi marināde ļaus saglabāt siļķes maigo tekstūru.
Tālāk seko svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Jau trīs gadus strādāju par biroja apkopēju, un vairs nevaru slēpt, kas tur notiek: ”Viņi ir traki”
- 90 % autovadītāju nepareizi šķērso ātrumvaļņus — skaidroju, kādas kļūdas viņi pieļauj
- Kā es uzzināju īsto vistas kotlešu noslēpumu no vīramātes – tagad gatavoju tikai šādi
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- Primadonna Alla Pugačova un viņas vīrs Maksims Galkins atkal pārceļas: iegādājušies vēl vienu jaunu villu – zināms, kur viņi tagad dzīvos
- “Tu taču visu dienu mājās sēdi!”: uzskata mana vīramāte un biju spiesta “skaidroties”, kāpēc katru dienu nevāru Edgaram boršču










