Kā izveidot perfektu svētku ēdienkarti – padomi no šefpavāriem un pieredzējušām saimniecēm

Svētku ēdienkartes plānošana ir svarīgs posms, gatavojoties Ziemassvētkiem vai Jaunam gadam. Pieredzējuši pavāri piedāvā dažus padomus, kā svētku galdu padarīt neaizmirstamu un gatavošanu vieglu un patīkamu.

Izvēlieties tēmu

Vecgada vakara stila noteikšana palīdzēs izveidot ēdienkarti, kas harmoniski izskatīsies uz galda. Piemēram, var izvēlēties latviešu tradīciju vektoru un ēdienkartē izvēlēties ko klasisku, bet izsmalcināt, piemēram, pildītu ceptu pīli ar āboliem.

Ja vēlaties kaut ko vieglāku, Vidusjūras tēma ir lieliska izvēle ar jūras velšu uzkodām, olīvām un dārzeņu salātiem. Augu izcelsmes pārtikas cienītājiem var izveidot veģetāro ēdienkarti ar sēņu pīrāgiem un dažādiem salātiem bez majonēzes.

Trauku dekorēšanai izmantojiet krāsainus dārzeņus un augļus. Pasniedziet ēdienus neparastos traukos vai izrotājiet tos ar svaigiem garšaugiem

Izveidojiet sabalansētu ēdienkarti

Iekļaujiet uzkodas (kanapē, siera plates vai vieglie salāti), pamatēdienus (cepta gaļa, zivis vai veģetārie ēdieni), sānu ēdienus (grauzdēti dārzeņi, biezeņi vai graudu ēdieni), dzērienus (izvēlieties kokteiļus vai vīnus, kas papildina ēdienus). , un deserti (vieglas kūkas, augļu salāti vai saldējums).

Apsveriet gatavošanas laiku

Dažus ēdienus, piemēram, gaļu vai sacepumus var pagatavot pirms laika, padarot ballītes dienu vieglāku. Bet uzkodas un salātus vislabāk pasniegt tieši pirms pasniegšanas.

Pievienojiet negaidītus akcentus

Mēģiniet pasniegt viesiem kaut ko īpašu, piemēram, mini kūciņas, karameļu pudiņu vai šokolādes fondantu. Šādi ēdieni piešķir svētku nokrāsu un būs vakara spilgtākais punkts. Un neaizmirstiet, ka laba prezentācija ir puse no panākumiem. Izmantojiet krāsainus šķīvjus, sveces vai tematisku dekoru, lai radītu atmosfēru.

Plānojiet uz priekšu

Nosakiet cilvēku skaitu, kurus plānojat apkalpot. Uzziniet par viesu uztura ierobežojumiem un iecienītākajiem ēdieniem. Un (varbūt vissvarīgākais mūsdienu realitātē) nosakiet summu, ko esat gatavs tērēt pārtikas precēm.

Nepārslogojiet galdu

Negatavojiet pārāk daudz ēdienu, lai jūsu viesi varētu izmēģināt visu. Gatavojiet maltītes nelielās porcijās, lai viesi varētu nogaršot plašāku ēdienu klāstu.

 

Leave a Comment