Ja jums nav daudz brīvā laika, jūs droši vien domājat, kā samazināt gatavošanas laiku. Vienkāršākais variants ir pagatavot vieglus ēdienus no minimāla sastāvdaļu daudzuma.
Vai arī izmantojiet dažādus trikus, kas paātrinās un vienkāršos gatavošanas procesu.
Kā paātrināt avokado nogatavošanos
Nereti tirgū vai veikalā ir ļoti grūti atrast patiešām garšīgu un mīkstu avokado. Parasti nākas saskarties ar negataviem augļiem, kurus nav iespējams ēst, jo tie ir cieti, kā ķieģeļi. Mēs iesakām tos neizmest miskastē, bet vienkārši paātrināt nogatavināšanas procesu ar papīra maisiņu. Ievietojiet tajā avokado un uzglabājiet to tumšā un siltā vietā, piemēram, skapī, vairākas dienas.
Kā skaisti sagriezt augļus
Ja jūs bieži dekorējat desertus ar augļiem, lai nodrošinātu, ka gabali vienmēr ir ideāli vienmērīgi, identiski pēc formas un izmēra, jums nav jāiegādājas īpašas ierīces. Viss, kas Jums nepieciešams, ir standarta nerūsējošā tērauda olu griezējs. Pretēji izplatītajam uzskatam, ar to var griezt ne tikai olas, bet arī banānus, zemenes, kivi, persikus un citus augļus.
Kā ātri sagriezt gaļu
Vai vakariņās ieplānots gulašs, karbonādes vai liellopa gaļas stroganovs? Tad nāksies ciest ar cūkgaļas griešanu, īpaši, ja veikalā izvēlējies lielāko gabalu. Lai process nesagādātu nekādas grūtības cūkgaļa vai liellopa gaļa jāieliek saldētavā uz 15-20 minūtēm. Šajā laikā gaļa nedaudz sacietēs un to būs daudz vieglāk sagriezt.
Kā pagatavot dārzeņus
Mēs esam pieraduši, ka pilnīgi visi dārzeņi ir jānomizo, pirms sākt tos gatavot. Tomēr tas ir stereotips. Daudzus pārtikas produktus, gluži pretēji, ir labāk ēst kopā ar mizu, jo tajā ir daudz noderīgu vielu. Piemēram, gurķus, burkānus, cukini un pat kartupeļus var droši pasniegt ar mizu.
Tāpēc tā vietā, lai tērētu laiku mizu noņemšanai, vienkārši rūpīgi nomazgājiet dārzeņu grīdu ar tekošu ūdeni. Un, ja ar to nepietiek, pārejiet pa augļa virsmu ar metāla sūkli, lai pilnībā noņemtu visu piesārņojumu.
Kā ātri nomizot olas
Sākt rītu ar vārītām olām ir lieliska ideja. Olu čaumalas ne vienmēr ātri un “nesāpīgi” atdalās. Lai šāda situācija notiktu pēc iespējas retāk, vārot olas pannā ar verdošu ūdeni pievienojiet karoti sodas, sāls vai citrona šķēli. Pateicoties šīm slepenajām sastāvdaļām, čaumalu var nolobīt dažu sekunžu laikā.