Gatavojot gaļu, īpaši vistas gaļu, es sāku pievienot sīpolu miziņas. Šis neparastais pagatavošanas veids piešķir ēdienam īpašu aromātu un garšu, kas ir nesalīdzināmi labāka nekā parastā pagatavošana.
Sīpolu mizas piešķir gaļai maigumu un sulīgumu, padarot to apetītlīgāku un patīkamāku garšu. Vistas fileja ar šo gatavošanas metodi iegūst skaistu krāsu. Tas ir jāgatavo un jāizmēģina.
Recepte:
Vistas krūtiņas: 2-3 vistas krūtiņas (var ņemt jebkuras daļas) fileju.
1 vai 1,5 litri ūdens
3-4 x liels sīpols
1 lauru lapa
1 tējkarote paprikas
1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
Sāls (pēc garšas)
3-4 ķiploka daiviņas
Sīpolu miziņās vārītas vistas krūtiņas ir lielisks ēdiens ar unikālu garšu un aromātu. Tam nepieciešamas vistas krūtiņas (vai citas putna daļas), ūdens, sīpolu mizas, lauru lapas, paprika, baziliks, sāls un ķiploki.
Var pagatavot arī citas vistas daļas, bet es to neesmu izmēģinājis, jo šajā receptē vienmēr gatavoju krūtiņu.
Sīpolu čaumalu izmantošana var būt veselīga, jo tajos ir daudz vitamīnu un minerālvielu. Tas padarīs jūsu ēdienu ne tikai garšīgu, bet arī barojošu.
Vispirms ir jāsagatavo buljons. Katliņā vai piemērota izmēra katlā ar ūdeni ielieciet sīpolu mizas.
Uzkarsē uz plīts, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
Pēc tam izņemiet daļu no mizām (neizmetiet tās).
Buljonam pievieno lauru lapu, papriku, baziliku, sāli un ķiploku.
Lasi vēl: Karote lētu auzu pārslu, un augsne būs auglīgāka nekā pēc tonnas kūtsmēslu
Tad nosūta vistas gaļu; katru krūtiņu (ja tā ir liela) var pārgriezt uz pusēm – tā būs garšīgāk.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….