Dažām saimniecēm ēdiena gatavošana ir iecienīta nodarbe, savukārt citām tas ir garlaicīgs ikdienas darbs. Bet, lai kā arī būtu, kulinārijas dzīves triki, kas var atvieglot gatavošanu, noderēs ikvienam.
Ieeļļojiet rīvi ar augu eļļu
Ne velti pieredzējuši pavāri vienmēr iesaka nomazgāt rīvi uzreiz pēc lietošanas vai, ārkārtējos gadījumos, iemērc to bļodā ar ūdeni. Kad pārtikas gabali nožūst uz virsmas, kļūst neiespējami tos noņemt ar metāla skrāpi. Varbūt vienīgā lieta, kas salīdzināma ar netīro rīvi, ir netīra panna – arī tā prasa ilgu laiku un ir nepatīkama mazgāt.
Lai atvieglotu savu dzīvi, pirms rīves lietošanas ieziež tās malas ar augu eļļu. Tas nepieciešams, lai burkānu, siera, kartupeļu un citu produktu gabaliņi neliptu pie virsmas. Ērtības labad iesakām to darīt ar silikona kulinārijas otu. Šajā gadījumā eļļainais slānis būs plāns, bet pietiekams, lai turpmāk vienkāršotu rīves tīrīšanu.
Pievienojiet zupai nedaudz miltu
Lai zupai vienmēr būtu vēlamā konsistence, pievieno nelielu daudzumu miltu. Pietiks ar vienu ēdamkaroti, lai ēdiens neiznāk pārāk šķidrs. Tāpat boršča gatavošanas procesā jāpievieno milti, lai tas iznāktu košs, sātīgs un mēreni biezs.
Sīpolu nomizo un smalki sakapā, viegli apcep uzkarsētā pannā augu eļļā līdz mīkstam, tad pievieno vienu ēdamkaroti miltu un nedaudz buljona. Maisījumu vāra uz lēnas uguns piecas minūtes un, kad tas ir gatavs, pievieno to pannā kopā ar pārējām sastāvdaļām.
Mikroviļņu krāsnī žāvēti augļi
Internetā bieži var atrast receptes cepšanai ar žāvētiem augļiem, taču daudzas saimnieces no tām izvairās, jo baidās, ka cietie produkti tikai sabojās smalkmaizītes. Patiesībā pat žāvētiem augļiem, kas pusgadu krāj putekļus skapī uz plaukta, var piešķirt otro dzīvi.
Lai to izdarītu, ņem stikla bļodu vai trauku, ievieto tajā vajadzīgo daudzumu žāvētu aprikožu vai žāvētu plūmju, pievieno nedaudz ūdens un liec mikroviļņu krāsnī, lai uzsilst. Pietiks ar pāris minūtēm, lai tie kļūtu mīkstāki un būtu gatavi lietošanai. Žāvētus augļus varat arī apliet ar verdošu ūdeni 5-7 minūtes – šī metode darbosies ne sliktāk kā karsēšana mikroviļņu krāsnī.
Pievienojiet glazūrai augļu sulu
Ja mīli konditorejas mākslu un bieži iepriecini ģimeni, draugus, radus ar greznām kūkām, tad šis triks noteikti noderēs, jo pilnībai nav robežu. Nākamajā cepšanas reizē pagatavojiet garšīgu glazūru, pievienojot nedaudz augļu sulas. Šī slepenā sastāvdaļa ne tikai piešķirs dievišķu smaržu, bet arī padarīs krāsu piesātinātāku un tekstūru spīdīgāku.
Ja izmanto svaigi spiestu sulu, to vislabāk pievienot pēc tam, kad galvenā masa ir uzvārījusies. Tādā veidā aromāts kļūs košāks un bagātāks, un tiks saglabāti gandrīz visi augļi, kas veido augļus.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Mana paziņa no Francijas, Cecīlija, bija nepatīkami sašutusi, kad uzzināja, ko latviešu sievietes atļaujas darīt savās mājās
- Viņu saderība ir “apaļa nulle”: pāri ar šiem vārdiem ir lemti nelaimīgām attiecībām
- Kāpēc mēs patiesībā nepareizi iestrādājam pelnus dārzā: 3 kļūdas, kas nepatīk gan augiem, gan augsnei un kad tas nav lietderīgi
- 10 populāri augi, kurus pieredzējuši dārznieki brīdina iesācējiem neaudzēt
- Iekštelpu augs, kas plaukst pat tur, kur gaismas gandrīz nav
- No cik gadu vecuma Latvijas likums atļauj bērnu vienu atstāt mājās: ”Daļa vecāku nemaz nezina no cik”










