Kraukšķīgi un aromātiski – BBC GoodFood piedāvā marmora cepumu Ziemassvētku versiju

Smaržīgās garšvielas piepildīs jūsu māju ar unikālu komfortu un siltumu, kas radīs svētku noskaņu un atmosfēru.

Cepumi vienmēr ir lieliska iespēja, ja vēlaties izcept kaut ko vienkāršu. Ar nelielu piepūli jūs varat iegūt veselu šķīvi gardumu un cienāt ar tiem visu ģimeni.

BBC GoodFood ir kopīgojis marmora cepumu Ziemassvētku versiju ar aromātiskām garšvielām, kas radīt svētku noskaņu mājā.

Sastāvdaļas cepumu pagatavošanai

60 g kakao pulveris

200 g cukurs

60 ml sviests

2 olas

180 g miltu

1 tējkarote cepamais pulveris

2 apelsīni

2 tējkarotes ingvera

1 tējkarote kanēli

50 g pūdercukurs

Cepumu pagatavošanas gaita

Sajauc kakao, cukuru un sviestu. Pa vienai pievienojiet olas, samaisiet, līdz masa ir pilnībā sajaukusies un kļuvusi viendabīga.

Atsevišķā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri, apelsīna miziņu, garšvielas, kanēli un šķipsniņu sāls, tad pievieno kakao maisījumu un maisa, līdz izveidojas mīksta mīkla. Ja tā ir pārāk mīksta, varat ietīt pārtikas plēvē un ievietot ledusskapī uz 1 stundu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai. Tikmēr seklā bļodā ievietojiet pūdercukuru. Mīklu sarullē mazās bumbiņās (katra ap 20g) un apviļā pūdercukurā. Novietojiet mīklas bumbiņas uz vienas lielas vai divām vidējām cepešpannām, kas izklāta ar cepamo papīru.

Pārliecinieties, ka cepumi ir novietoti vienmērīgi, jo to diametrs palielināsies. Cep uz vidējā režģa 10 minūtes. Atstājiet tos atdzist. Cepumi būs stingri no augšas un mīksti un maigi vidū. Hermētiskā traukā to var uzglabāt līdz četrām dienām.

Kad cepumi atdzist, varat tos apbērt ar pūdercukuru vai dekorēt ar glazūru. Šie marmora cepumi būs ne tikai kraukšķīgi un gardi, bet arī izskatīgi uz Ziemassvētku galda. Tie arī ir lieliski piemēroti dāvināšanai skaistā kastītē vai maisiņā.

Leave a Comment