Man šodien ir recepte ļoti garšīgam saldētam upeņu pīrāgam!
Sastāvdaļas:
olas – 2 gab.
Milti – 240 g + 1 ēd.k.
Cepamais pulveris – 10 g
Cukurs – 160 g
Sāls – 1/3 tējk.
Kefīrs – 8 ēd.k. l.
Augu eļļa – 8 ēd.k. l.
Ogas – 300 g
Kā gatavot:
Ievietojiet bļodā 2 olas, pievienojiet 1/3 tējkarotes sāls, 160 gramus cukura un samaisiet ar putojamu karoti.
Pievienojiet 8 ēdamkarotes augu eļļas, 8 ēdamkarotes kefīra un samaisiet.
Pievieno 240 g miltu, 10 g cepamā pulvera un mīca mīklu.
Izņemiet upenes no saldētavas (iepriekš tās nav nepieciešams atkausēt).
Lasi vēl: Eksperti apgalvo, ka šīm 5 zvaigžņu zīmēm Čūskas gads būšot īsta veiksmes dāvana – pārbaudiet, vai esat šajā sarakstā
Ogām pievieno ēdamkaroti miltu un samaisa.
Tagad mīklai pievienojiet ogas un vēlreiz samaisiet.
Pārliekam mīklu veidnē.
Ievietojiet cepeškrāsnī uz 40 minūtēm līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī.
Izņemiet ārā, ļaujiet nedaudz atdzist un pārkaisiet ar pūdercukuru.
Lasi vēl: Lūk, kāpēc ērces pieķeras mūsu ādai: zinātnieki atklāj noslēpumu
Lai jums labi garšo!