Tā gatavoja mūsu mammas un vecmāmiņas, un tad mēs sākām pasniegt šo uzkodu uz svētku galda. Nevaru iedomāties, kā var iztikt bez šāda garduma.
Ja ne uz pašu Jaungada vakaru, tad nākamajā dienā noteikti vajadzētu to pagatavot, lai iepriecinātu savus viesus ar senu padomju klasiku.
Šī uzkoda ir pilnīgs baudījums! Tā garšo visiem bez izņēmuma. Pat tiem, kuri svētkos ne pārāk labprāt ēd tādus vienkāršus produktus kā olas un siļķes. Un tiem, kam dzīvē ir maiga sirdslieta, un mums ir daudz šādu cienītāju, nu, ļoti, ļoti, vienmēr tās garšo. Viņi tās apēd un prasa vēl.
Kas un cik daudz ir vajadzīgs
Siļķes fileja – 60 g
Vārītas olas – 3 gab.
Zaļais sīpols – 2 bultiņas
Dilles – 1/2 ķekars
Majonēze – 1 ēd.k.
Pipari – pēc garšas
Ko mēs darām?
Pirmkārt, mēs nopirksim kādu labu siļķi. Kuru no tām iegādāties, ir atkarīgs no jums. Es parasti ņemu fileju, man nepatīk ķerties pie kauliem. Bet es zinu, ka dažiem cilvēkiem šis process ļoti patīk.
Un tad ir olu vārīšana. Es jau sākumā teicu, ka mums ir siļķu un olu uzkoda. Tāpēc sagādāsim arī tās. Man sastāvdaļās ir ļoti neliels daudzums. Bet tas ir tikai garšošanai, vienam zobam. Un viesiem, protams, vajag gatavot daudz vairāk.
Tātad izņemiet siļķes filejas gabaliņu, tik apetīti rosinošu, treknu, spīdīgu, un sagrieziet to pēc iespējas mazāku. Vispirms regulāros šķēlēs šķērsām.
Tad sasmalciniet ļoti, ļoti smalki.
Pat dīvaini, ka pēdējā laikā šis gardums nav pārāk izplatīts. Starp citu, rakstiet komentāros, cik sen jūs paši to gatavojāt?
Kiperi ir gatavi. Sasmalcināja, lika salātu bļodā. Pārejam tālāk. Ņemam cieti vārītas olas. Katru pārgriež uz pusēm.
Uzmanīgi izņemiet dzeltenumus, lai olu baltums paliktu neskarts. Tas kalpos par pamatu kā groziņš. Dzeltenumus sasmalcina tāpat kā siļķi. Ielieciet arī tos salātu bļodā.
Kā jūs domājat, kas vēl? Kas ir iztrūcis? Pareizi, zaļumi un sīpoli. No garšaugiem dilles ir visideālāk piemērotas, acīmredzot.
Lasi vēl: “Laimes biļete visam 2025. gadam”: Globa nosauca trīs zīmes, kuras skars veiksmes vilnis
Bez tām siļķes nevar pagatavot.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….