Tortiljas ar sātīgu pildījumu ir lielisks uzkodu variants svētku galdam.
Iespaidīga un apetīti apmierinoša uzkoda ar vistu un sēnēm ir ēdiens, kas papildinās jebkuru svētku galdu un ilgi uz tā neuzkavēsies. Šodien mēs piedāvājam jums recepti no slavenās ukraiņu kulinārijas emuāru autores Olgas Golovinas. Šī uzkoda nekavējoties piesaistīs uzmanību, un tās garša iepriecinās jūsu viesus.
Sastāvdaļas uzkodai ar vistu un sēnēm
Tortiljas – 4 gabali
Vistas fileja – 1 gabals
Cietais siers – 100 g
Vārītas olas – 2
Šampinjoni – 200 g
Ķiploki – 2 daiviņas
Zaļumi – pēc izvēles
Rieksti – pāris grami
Sāls, pipari – pēc garšas
Uzkodas pagatavošanas metode
Vāra vistas fileju sālsūdenī ar pipariem un lauru lapu. Gatavo gaļu atdzesē, tad sagriež kubiņos vai saplēš šķiedrās. Sēnes sagriež kubiņos un apcep līdz gatavībai. Olas cieti novāra un kopā ar sieru sarīvē uz smalkās rīves.
Visas sastāvdaļas sajauc bļodā, pievieno sāli un piparus, pievieno ķiplokus, kas izlaisti caur presi. Visu labi samaisa.
Tortiljas pārgriež uz pusēm, sarullē konusiņos un nostiprina ar zobu bakstāmo. Varat arī tos apsmērēt ar olu un apkaisīt ar sezama sēklām. Liek tortiljas uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu un liek uz 20 minūtēm līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, lai sagatavotās tortilju tūtiņas izžūst un labi saglabā formu.
Pildiet tortiljas ar pildījumu un apviļājiet tās sasmalcinātos riekstos. Kraukšķīgās tortiljas ar gardu pildījumu ir gatavas. Šī ir lieliska uzkoda pati par sevi, bet, ja ir vēlme to uzlabot, tad varat pievienot kādu mērci vai zaļumus pēc savas gaumes.