Es vienmēr gatavoju viesiem Jaungada galdam: cepeškrāsnī ceptas pildītas sēnes

Šī uzkoda ne tikai izdaiļos jebkuru svētku galdu, bet būs arī lielisks papildinājums Jaungada ēdienkartei.

To pagatavo ļoti viegli un ātri, un pats galvenais – ir jāizvēlas pareizās sēnes pildījumam.

Gatavosim!

Vistas krūtiņu sāli un piparus, ietin folijā un cep cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Smalki sagrieziet sīpolu un apcepiet augu eļļā.

Mēs rūpīgi nomazgājam sēnes zem tekoša ūdens. Nav nepieciešams šampinjonus pilnībā iegremdēt ūdenī, tie kā “sūklis” uzsūks šķidrumu un kļūs ūdeņaini. Atdaliet, uzmanīgi, lai nesabojātu galviņas.

Sēņu kājiņas sagriež mazos kubiņos un pievieno sīpoliem. Cep, līdz šķidrums iztvaiko.

Lasi vēl: Lavaša ruļļi ar 4 dažādiem pildījumiem – tikai 15 minūtes, un garšīga uzkoda ir gatava

Izņem vistu no cepeškrāsns, sagriež gabaliņos un pievieno pannai, apcep 2 minūtes.

Cieto sieru sarīvē un pievieno pannā, kārtīgi maisa, līdz siers izkūst.

Uz cepampapīra liek šampinjonu cepurītes un pilda tās ar pildījumu. Pa virsu veidojam majonēzes sietu.

Cep cepeškrāsnī 30-40 minūtes 180 grādos.

Šīs pildītās sēnes var pasniegt karstas vai aukstas — tās ir garšīgas jebkurā gadījumā!

Lasi vēl: Burka manā drēbju skapī. Un vēl 4 padomi no manas vecmāmiņas

Labu apetīti un laimīgu Jauno gadu!

Leave a Comment