Dažkārt nākas saskarties ar burciņām, kas ir tik cieši aizvērtas, ka nav spēka tās atskrūvēt. Bet ir metode, ko profesionāli pavāri parasti izmanto, lai viegli atvērtu burkas ar šādiem vākiem. Šajā gadījumā īpašas ierīces nav nepieciešamas.
Noskrūvē vāku ar rokām
Iespējams, ja vairākus mēnešus vai gadus intensīvi trenē rokas satvērienu, būs iespējams attaisīt jebkuru vāku
Tomēr ne visi šefpavāri to spēj izdarīt. Šī profesija tiek novērtēta, jo cilvēks spēj izturēt 12 stundas, strādājot pie karstas plīts. Bet fiziskais spēks šajā gadījumā nav galvenais.
Paskrubināt vāciņu ar nazi, lai mazinātu saķeri
Un pavārs uzreiz dabū no priekšnieka rājienu par naža sabojāšanu. Turklāt šī metode nav ērtākā. Iedomājies, pavāram ir daudz pasūtījumu, bet tā vietā, lai gatavotu, viņš sabojā savu nazi, cenšoties ar to atvērt burkas vāku. Tā darīt nevajag.
Apliet vāku ar karstu ūdeni
Šajā gadījumā metāls izplešas un attālinās no stikla. Bet tas ir teorētiski. Un atkal nevajadzīgas kustības, laika tērēšana. Turklāt burkā var iekļūt ūdens, bet tas var kaitēt produktam, kas tajā atrodas.
Uzsist vāka sāna malu pret galdu
Šī ir vislabākā metode, ko var izmantot pat trauslas miesasbūves cilvēks. Pāris reižu jāuzsit vāka sāna malu pret galdu – šādi bez piepūles izdosies atskrūvēt burku. Te gan jāsaprot, ka uzsist nevajadzētu pārlieku stipri, lai burka nesaplīstu.
Lūk, cik viss ir vienkārši! Vāks “piesūcas” pie stikla, un trieciens palīdz to atvērt. Bez pūlēm, bez laika tērēšanas.
Tagad es zinu, kā ātri un bez problēmām atvērt jebkuru burku.
Ja tev noderēja šis padoms, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsmies arī par taviem komentāriem!