Vienkārša jogurta biskvīta kūka – franču šefpavāra recepte

Jogurta biskvīti vienmēr ir mitri, maigi un garšīgi. Slavenā franču šefpavāre Manona Lagrēve ir dalījusies ar “vienkāršākās un ātrākās” franču jogurta kūkas recepti, ko viņa jebkad ir pagatavojusi.

Vieglā biskvīta kūka lieliski sader ar augļiem, un, vienkārši mainot piedevas, varat izveidot daudzas variācijas. Kūkas pagatavošana aizņem tikai 45 minūtes, un jums nav nepieciešami svari – Manona izmanto tukšu 125 ml jogurta iepakojumu, lai izmērītu vienādu sastāvdaļu daudzumu.

Sastāvdaļas

1 iepakojums grieķu jogurta (125 g)

2 iepakojumi baltā cukura (250 g)

3 olas

1 iepakojums olīveļļas (125 g)

3 iepakojumi miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

Šķipsniņa sāls

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Svaigas avenes vai mellenes

Gatavošanas metode

Ietaukojiet kūkas veidni ar nedaudz eļļas vai cepšanas aerosolu un pēc tam viegli apkaisiet to ar miltiem.

Tad lej jogurtu maisītāja traukā un pievieno cukuru. Visu sajauc ar putojamo slotiņu, lai izveidojas biezs krēms, tad iecilā olas un vēlreiz sakuļ. Tad ielej vaniļas ekstraktu, pievieno eļļu un vēlreiz samaisa.

Tagad ir pienācis laiks pievienot sausās sastāvdaļas: miltus, sāli un cepamo pulveri. Nogaršo mīklu un, ja nepieciešams, pievieno vēl vaniļu, tad lej sagatavotajā cepamajā traukā.

Apviļājiet mellenes vai avenes nedaudz miltos, lai tās nenogrimtu, pēc tam novietojiet tās uz mīklas virsmas un viegli piespiediet.

Cep cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem 35 minūtes, tad izņem un ļauj 10 minūtes atdzist. Uzmanīgi apgrieziet kūku kūkas statīvā tā, lai puse ar augļu pildījumu būtu vērsta uz augšu. Pārkaisi ar pūdercukuru un ātrākā franču jogurta kūka gatava.

Leave a Comment