Kotletes, iespējams, ir vispopulārākais maltās gaļas ēdiens, ko gatavo saimnieces – ātri, vienkārši un apmierinoši.
Galvenā problēma ir tā, ka kotletes ne vienmēr izdodas sulīgas, dažkārt tās sanāk sausas un cietas, līdz ar to arī nepietiekami garšīgas. Un problēma nemaz nav gaļas izvēlē.
Viena mana draudzene strādā restorānā, un viņas firmas ēdiens ir kotletes, pēc kurām cilvēki burtiski stāv rindā. Un es pārliecināju viņu atklāt savu sulīgo kotlešu recepti.
Noslēpums ir marinādē
Kā man teica draudzene, maltā gaļa ir jāmarinē. Šo dzirdu pirmo reizi. Tagad es jums pastāstīšu vairāk. Visgaršīgākās kotletes tiek gatavotas no ļoti smalki sakapātas gaļas, nevis maltas gaļas. Tomēr gaļas maļamā mašīna ievērojami vienkāršo un paātrina procesu. Vislabāk ir gatavot kotletes no divu veidu gaļas. Vienam no tiem jābūt treknākam – visbiežāk tā ir cūkgaļa, bet otra veida var būt liesa – vistas vai liellopa gaļa.
Gatavai maltajai gaļai jāpievieno garšvielas – nepieciešami melnie pipari, pārējais nav obligāti. Un pats galvenais, jāatceras, ka malto gaļu vēl NAV nepieciešams sālīt. Sāls izvelk ūdeni, un, lai saglabātu sulīgumu, sāls VĒL nav jāpievieno.
Lasi vēl: Nevajag vairs cīnīties ar mīklu, vienkārši paņemiet lavašu, un jūs būsiet sajūsmā par rezultātu
Un kā marinādi maltajai gaļai vajadzētu pievienot ļoti atdzesētu dzirkstošo minerālūdeni. ūdeni pievieno 100 – 150 ml ūdens uz 1 kg maltas gaļas. Pēc tam maltā gaļa ir rūpīgi jāsamaisa, vai vēl labāk, jāizdauza uz galda, pārliekot to plastmasas maisiņā. Tagad vajag ielikt malto gaļu ledusskapī uz 3 – 5 stundām, lai iemarinējas.
Pēc šī laika maltajai gaļai jāpievieno sasmalcināts sīpols un sāls. Un turpmāka sagatavošana, kā parasti, apcep kotletes nelielā augu eļļas daudzumā līdz ēstgribu garoziņai no abām pusēm. Ja vēlaties, izmantojiet maizi. Rezultāts ir visgaršīgākās, sulīgākās, apmierinošākās kotletes, kas garšo visiem bez izņēmuma.
Lasi vēl: Trīs zvaigžņu zīmes – Visuma favorīti un dzimušie laimīgie: kas tie ir un kāpēc liktenis ir tik dāsns pret tiem
Labu apetīti!
Kā jūs gatavojat kotletes?