Kopš kāds gruzīnu pavārs man iemācīja šo recepti, es gatavoju tikai tā. Patiesībā nav nekā vieglāka un garšīgāka par vistas un kartupeļu pagatavošanu šādā veidā. Šodien es jums parādīšu lielisku gruzīnu cepeti.
Garšīgs ēdiens, nu, vienkārši pirkstus var aplaizīt. Un ar šo recepti var tikt galā ikviens. Pat ja jūs nekad neesat gatavojis šādu ēdienu, jūs to uzreiz sapratīsiet.
Sastāvdaļas:
Vistas gaļa – 400 g (augšstilba fileja)
Sīpoli – 250 g
Kartupeļi – 500 g
Ķiploki – 2 daiviņas
Ūdens – 200 ml
Sāls, pipari – pēc garšas
Adžika – 2 tējk.
Augu eļļa – 2-3 ēd.k.
Tomātu pasta – 2 ēd.k.
Hmeli-suneli – 1 tējk.
Paprika – 1 tējk.
Kā pagatavot
Vispirms ir jāsagatavo vistas gaļa. Jums ir vajadzīga jebkura fileja bez kauliem, un vislabākā šim nolūkam ir augšstilba fileja. Šī vistas gaļa ir sulīgākā. Sagrieziet fileju nelielos gabaliņos, bet ne pārāk mazos, lai vistas gaļa nepazustu starp visu pārējo.
Ievietojiet fileju bļodā un pievienojiet tai sīpolu. Sīpoliem jābūt daudz. Gruzīnu virtuvi ir grūti iedomāties bez daudz sīpolu. Tas, protams, gadās, bet tas drīzāk ir izņēmums. Tātad sīpolu ir daudz, un mēs tos sagriežam pusgredzenos.
Tad sāli un pievienojam augu eļļu un vēl kaut ko ļoti tradicionālu. Tas, draugi, ir adžika. Jūs zināt, tas, kas ir biezs un ko pārdod burciņās. Bet tā parasti ir ļoti pikanta.
Tāpēc, ja jūs nevēlaties, lai ēdiens būtu pikants, šo soli ar adžiku varat izlaist. Tad garšvielu būs vairāk, tāpēc var iztikt arī bez adžikas. Bet tiem, kam garšo pikanti, tas ir tieši tik, cik vajag.
Visu kopā sajauciet ar rokām, labi samīciet un nekavējoties ielieciet sausā un sakarsētā pannā. Cep, nepārtraukti maisot, cep 10 minūtes.
Lasi vēl: Zinātnieki apliecinājuši: visi vīrieši iemīlas tajā sievietē, kurai piemīt tieši šī īpašība
Tad mēs ņemam kartupeļus. Skaidrs, mēs tos nomizojam. Un sagriež diezgan lielās šķēlītēs. Nosūtam tos uz pannas un apcepam kopā vēl 2-3 minūtes.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Emilija uzsāk ceļu uz Eirovīziju: publisko jaunu dziesmu, ar kuru startēs “Supernovā” (+ VIDEO)
- Kārtoju vīra mantas, un atrastā kārbiņa atklāja ilgi slēptu noslēpumu; vērtīga mācība visiem pāriem
- Sinoptiķi prognozē, ka viss sāksies 9. decembrī un varētu vilkties līdz pat nedēļai: ”Nāksies izturēt”
- Neparasti gardi Jaungada salāti “Madonna” tikai 5 minūtēs — recepte tiem, kas novērtē laiku un garšu
- Es desiņas vairs necepu pannā: ieraudzīju, kā tās gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat
- Matīss mani aizsūtīja uz laukiem padzīvot pie viņa mammas, lai iemācītos dzīvot, bet tā vietā es viņai parādīju, ka esmu pietiekoši zinoša













