Konditorejas meistare ir dalījusies ar savu veidu, kā uzlabot mājās ceptu konditorejas izstrādājumu garšu.
Konditorejas meistare un uzņēmuma Liv for Cake dibinātāja Olīvija Bogacki ir dalījusies ar savu labāko veidu, kā mājas kūkas padarīt vēl garšīgākas, pievienojot mīklai vienu “slepenu” sastāvdaļu. Runa ir par skābo krējumu.
“Es iesaku izmantot pilnvērtīgu skābo krējumu, jo šajā posmā mēs taču negrasāmies taupīt kalorijas, vai ne?” viņa teica.
Tiek norādīts, ka skābā krējuma augstais tauku saturs un krēmīgā konsistence nodrošinās mīklas mitru un bagātīgu tekstūru. Tā palīdzēs tai cepties cepšanas laikā, kā rezultātā kūka būs vieglāka un aromātiskāka.
Pievienojot mīklai skābo krējumu un dažas citas sastāvdaļas, tas noteikti palīdzēs uzlabot mājās gatavotā konditorejas izstrādājuma garšu, uzskata konditore:
“Dažu vienkāršu sastāvdaļu pievienošana rada milzīgu atšķirību. Ticiet man, jūs nekad vairs neatgriezīsieties pie vienkāršas vecās kūkas maisījuma.”
Ņemot vērā iepriekš teikto, Bogacki dalījās ar savu daudzpusīgo mājās ceptas kūkas recepti.
Sastāvdaļas
Milti – 125 g
Cukurs – 200 g
Sāls – puse tējkarotes
Olas – 3
Piens vai ūdens – 320 ml
Augu eļļa – 30 ml
Vaniļas ekstrakts – 2 tējkarotes
Skābais krējums – 250 g
Pagatavošanas metode
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 °C. Tad divas 20 cm diametra kūkas formas ietaukot ar sviestu un pārkaisa ar miltiem. Pievienojiet visas sausās sastāvdaļas bļodā un saputojiet visu kopā līdz viendabīgai masai.
Lēnām sausajām sastāvdaļām pievieno šķidrās sastāvdaļas (eļļu, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu un olas) un samaisa. Iegūto mīklu pārnesiet sagatavotajās kūkas formās. Pēc tam cep cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes/
Kad kūkas izņemtas no cepeškrāsns, atstājiet tās 10 minūtes atdzist formās, pēc tam pārceliet uz režģa, lai tās pilnībā atdzistu. Tad varat izmantot savu iecienīto krēmu.