Šo gaļas recepti es iemācījos laukos no vectēva – ārkārtīgi gardi un vienkārši

Šis ir īpaši garšīgs gaļas un kartupeļu ēdiens, ko parasti pasniedz ar svaigi pagatavotiem olu salātiem. Šīs receptes noslēpumus man bērnībā laukos atklāja vectēvs, un kopš tā brīža tā kļuvusi par vienu no manām vismīļākajām maltītēm.

Kad izmēģināsiet šo recepti, noteikti vēlēsieties to gatavot atkal un atkal. Tā ir ne tikai vienkārša pagatavošanā, bet arī ideāli piemērota visai ģimenei – sātīga, aromātiska un patiesi baudāma kopā!

Lasi arī: Salīdzināju degvielas patēriņu ar 16 un 15 collu diskiem — stāstu, kuri izrādījās ekonomiskāki

Kartupeļiem piemīt neitrāla un maiga garša, kas lieliski izceļ gaļas bagātīgo, umami piesātināto aromātu, radot harmonisku un līdzsvarotu ēdienu. Turklāt gaļa bieži vien ir sulīga un maiga, kamēr kartupeļi – mīksti un samtaini, piešķirot ēdienam daudzveidīgu un interesantu tekstūru.

 

Laiks sākt gatavot!

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošanas gaita:

Ņem cūkgaļas (karbonādes, lāpstas) gabalu un sagriež 0,5-0,7 mm plānās šķēlēs.

Cūkgaļas šķēles pārklāj ar pārtikas plēvi un viegli ar gaļas āmuru izklapē.

Nomizo 5-6 kartupeļus, sarīvē uz rupjās rīves un pēc tam kartupeļiem nospiež lieko sulu. Kad tas izdarīts, tad kartupeļiem pievieno sāli un maltus melnos piparus.

Iepriekš ietaukotā cepamajā traukā kārto rīvētos kartupeļus. Sīpolus sagriež pusgredzenos un izkaisa virs izlīdzinātajiem kartupeļiem.

Gaļu apkaisa ar pipariem un sāli un izkārto cepamajā traukā.

 

 

Kad kartupeļi un gaļa sagatavoti, tad jāpagatavo pildījums. Sarīvē 100-120 gramus siera un tam pievieno sinepes, majonēzi un divas līdz trīs tējkarotes jogurta. Var būt jebkurš bezpiedevu jogurts – bifido, grieķu, turku u.c. Visu kārtīgi samaisa.

Pildījumu liek virsū gaļai un vienmērīgi izlīdzina.

Cepamo trauku apklāj ar iepriekš samitrinātu cepamo papīru un foliju.

Cepamo trauku liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 20 minūtes.

 

Kamēr cepeškrāsnī gatavojas sacepums, tikmēr piedevai pagatavo salātus ar olu. Olas novāra. Svaigu gurķi sagriež kubiņos, olīvas sasmalcina. Tāpat sasmalcina pētersīļus, sīpollokus, kā arī atdzesētas olas un visu liek dziļā bļodā.

Kad pagājušas 20 minūtes, tad sacpumam noņem cepamo papīru un foliju un cep krāsnī vēl 20 minūtes.

Salātiem pievieno vienu tējkaroti jogurta, divas ēdamkarotes majonēzes, kā arī sāli, piparus un visu rūpīgi samaisa.

No cepeškrāsns izņem sacepumu, sadala gabaliņos un pasniedz ar salātiem! Labu apetīti!

 

Šeit ir precīzs sastāvdaļu saraksts.

Sastāvdaļas:

Sacepumam 

1 kilograms cūkgaļas;
5 – 6 kartupeļi;
Sāls;
Malti melnie pipari;
1 sīpols;
100-120 grami siera;
1 tējkarote graudaino sinepju;
2-3 tējkarotes bezpiedevu jogurta;
2 tējkarotes majonēzes

 

Olu salātiem

3 olas;
Svaigs gurķis 2gab;
Sauja olīvas;
Pētersīļi;
Sīpolloki;
1 tējkarote bezpiedevu jogurta;
2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls, pipari pēc garšas.

 

Labu apetīti!