Gardā burkānu pastēte – recepte oriģinālam smēriņam uz maizes

Burkānu pastēte ir garšīgs un veselīgs ēdiens, ko var pasniegt brokastīs, kā uzkodu vai pat kā papildinājumu svētku galdam.

Šī pastēte apvieno nepārspējamu burkānu, rozmarīna, ķiploku un īpašas citrusaugļu garšas harmoniju, kas padara šo ēdienu unikālu. Lapā ericlahuerta pastāstīja par oriģinālās burkānu pastētes recepti, kas patiks pat visprasīgākajiem gardēžiem.

Sastāvdaļas

Burkāni – 500 g

Sīpols – 1

Ķiploks – 1

Citrona miziņa

Laima miziņa

Rozmarīns

Citronu sula – 25 ml

Mandeles – 30 g

Lazdu rieksti – 30 g

Tomātu pasta – 1 ēdamkarote

Olīveļļa – 60 ml

Vistas vai gaļas buljons – 100 ml

Ķimenes – 1 ēdamkarote

Saldā paprika -1 ēdamkarote

Sāls

Melnie pipari

Fetas siers

Pagatavošana

Vispirms rūpīgi sagatavojiet dārzeņus. Burkānus un sīpolus sagrieziet lielos gabalos, bet ķiploku galviņu pārgrieziet uz pusēm. Visas šīs sastāvdaļas kopā ar citrusaugļu – citrona un laima – miziņām ievietojiet dziļā bļodā.

Apkaisiet ar saldo papriku, ķimenēm, neapstrādātu olīveļļu, sāli un pipariem pēc garšas, kā arī pāris rozmarīna zariņiem. Tagad visu kārtīgi samaisa, lai garšas sajauktos.

Kad dārzeņi ir uzsūkuši visas garšvielas, izvietojiet tos uz cepšanas paplātes. Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 45 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti un skaisti zeltaini krāsoti.

Kad laiks ir pagājis, izņem cepamo paplāti no cepeškrāsns un ļauj dārzeņiem nedaudz atdzist. Pēc tam tos pārliek blenderī vai virtuves kombainā un pievieno pārējās sastāvdaļas: citronu sulu, tomātu pastu, mandeles, lazdu riekstus un buljonu. Blenderis vai virtuves kombains palīdzēs iegūt perfektu pastētes konsistenci, tāpēc veltiet tam laiku.

Sajauciet visu, līdz gludai, viendabīgai masai. Neaizmirstiet pievienot vēl vienu svarīgu sastāvdaļu – fetas sieru. Tas ēdienam piešķirs krēmīgu konsistenci un bagātinās garšu.

 

Leave a Comment