Cepti rīsi būs 10 reizes labāki – ķīniešu veids, kā padarīt ēdienu perfektu

Šo sātīgo un daudzpusīgo ēdienu var ātri un viegli pagatavot, bet, ja ievērosiet dažus vienkāršus padomus, kurus ikdienā lieto ķīnieši, tad ēdiens sanāks patiešām nevainojams.

Ēdienu blogeris un recepšu izstrādātājs Endijs Liangs ir ieteicis ķīniešu veidu, kā pagatavot ideālus ceptus rīsus, kas būs 10 reizes labāki par visu, ko esat jebkad nogaršojuši, raksta žurnāls Parade.

Izmantojiet aukstus rīsus

Viens no svarīgākajiem padomiem, ko Liangs uzsver, ir izmantot auksts, vēlams iepriekšējā dienā vārītus rīsus. Svaigi vārīti rīsi ir pārāk mitri, bet ceptiem rīsiem tas nav ideāli, jo tie paliks lipīgi un mīksti. Aukstie rīsi ir daudz labāk piemēroti cepšanai, jo tie ir sausāki un nelīp kopā.

Pareiza siltuma kontrole

Ķīnieši bieži izmanto ļoti augstu siltumu, lai ātri apceptu rīsus un iegūtu kraukšķīgumu. Tas ir svarīgi, lai rīsi ātri iegūtu bagātīgu garšu un tekstūru, nepaliekot mīksti. Siltumu regulējiet tā, lai pannā nebūtu pārāk daudz šķidruma, bet vienlaikus arī risi nepiedegtu.

Pievienojiet olas

Olām ir liela nozīme ķīniešu ceptajos rīsos. Tās ne tikai uzlabo garšu, bet arī piešķirt ēdienam bagātīgumu un mīkstu tekstūru. Visbiežāk olas pievieno sākumā, tās apcep atsevišķi, un pēc tam sajauc ar rīsiem.

Izmantojiet ķīniešu sojas mērci

Lai iegūtu īsto ķīniešu ēdiena garšu, ir svarīgi izmantot sojas mērci, nevis kādu cita veida mērci. Ķīniešu sojas mērce parasti ir vairāk koncentrēta un mazāk sāļa, kas piešķirt rīsiem dziļāku un pilnīgāku garš.

Papildinājumi un dārzeņi

Lai padarītu ceptus rīsus vēl interesantākus, pievienojiet dažādus dārzeņus, piemēram, burkānus, zirņus, papriku un sīpolus. Papildus dārzeņi piešķir ēdienam krāsu, tekstūru un garšu. Var pievienot arī vistas gaļu vai garneles.

Neaizmirstiet par sezama eļļu

Pēdējais solis, kas var patiešām uzlabot garšu, ir dažas pilītes sezama eļļas pievienošana ēdienam pēc cepšanas. Sezama eļļa piešķir ceptajiem rīsiem īsto ķīniešu ēdiena “smaržu” un bagātina ēdiena aromātu.

Leave a Comment