Sulīgi un ļoti garšīgi – viegla recepte, kā pagatavot vistu gruzīnu gaumē

Vistas gaļa ir viens no daudzpusīgākajiem un populārākajiem produktiem. Tā ātri pagatavojas, nerada pārlieku smaguma sajūtu un ir piemērota daudziem dažādiem ēdieniem.

Kulinārijas blogere Katerina Movčana ir dalījusies ar recepti, kā pagatavot vistas gaļu gruzīnu gaumē. Rezultātā taps pikants, ass un nereāli garšīgs ēdiens, ko ir viegli pagatavot. Un tas viss pateicoties izsmalcinātai un daudzpusīgai garšvielu buķetei.

Sastāvdaļas vistas gaļai gruzīnu gaumē

Vistas fileja – 600 grami

Sīpoli – 3 gabali

Ķiploki – 2 daiviņas

Tomāti savā sulā – 400 grami

Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes

Valrieksti – 50 grami

Piparmētru zariņš

Ķekars pētersīļu (ja vēlaties, varat pievienot koriandru)

Hmeli-suneli – 1 tējkarote

Malta paprika – 1 tējkarote

Cukurs – 1 tējkarote

Malts koriandrs – 0,5 tējkarote

Sāls un pipari pēc garšas

Gabaliņš sviesta un nedaudz eļļas cepšanai

Vistas pagatavošanas gaita

Sagatavojiet vistas fileju, vēlams no augšstilba šķēles. Uzkarsē eļļu pannā ar augu eļļu. Uzlieciet sagriezto vistas fileju un cep uz vidējas uguns, līdz tā kļūst zeltaina.

Sīpolus sagriež puskociņos vai spalviņās un pievieno gaļai. Samaisa, pārklāj ar vāku un gatavo, līdz sīpoli kļūst mīksti, apmēram 10 minūtes, ik pa laikam maisot.

Pēc tam pannā pievieno tomātus to sulā un garšvielas: hmeli-suneli, papriku, koriandru, sāli un piparus. Pievieno tomātu pastu, labi samaisa un, laiku pa laikam maisot, sautē zem vāka 15-20 minūtes.

Smalki sasmalcina ķiplokus, piparmētru lapas, pētersīļus un sasmalcina riekstus. To visu pievieno gaļai, samaisa, vēl nedaudz pavāra un izslēdz. Pannu apklāj ar vāku un ļauj nostāvēties 15 minūtes, pēc tam var pasniegt ar jebkuru piedevu.

Leave a Comment